VIMBLDON NAPRAVIO ISTORIJSKU PROMENU: Đoković je ovako reagovao na novo pravilo!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

kraj tradicije

VIMBLDON NAPRAVIO ISTORIJSKU PROMENU: Đoković je ovako reagovao na novo pravilo!

Đoković ima šest vimbldonskih pehara, juri četvrtu uzastopnu titulu

Objavljeno: 16:03h

Vimbldon se od ove sezone odlučio na bitnu promenu u odnosu na tradicionalno organizovanje takmičenja pošto će se igrati i nedeljom koja je do sada bila slobodan dan, sem kada bi (ne)vreme diktiralo drugačije.

A današnju "Srednju nedelju", organizatori će iskoristiti da proslave veliki jubilej - 100 godina od otvaranja čuvenog Centralnog terena!

Novak Đoković će imati čast da jedan od današnjih mečeva odigra upravo on, branilac trofeja, pošto će ne pre 18.30 igrati protiv Holanđanina Tima fan Rajthofena u osmini finala.

Rodžer Federer, Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

- Svi drugi grend slemovi igraju središnju nedelju. Drago mi je da je i Vimbldon to uveo. Pristalica sam promene pravila - poručio je Novak povodom ove promene.

Đoković ima šest vimbldonskih pehara, juri četvrtu uzastopnu titulu. Rekorder je Rodžer Federer sa osam, a u obe konkurencije Martina Navratilova sa devet.

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: Profimedia

Švajcarac je već pristigao u London povodom svečanosti, dok će Navratilova odsustvovati jer je pozitivna na koronavirus.

Na ceremoniji je pevao slavni Klif Ričard. Prisustvovali su i Rafael Nadal, Endi Mari, Tim Henman, Venus Vilijams, Bjern Borg, Džon Mekinro, Nili Džin King, Kris Evert...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.