'NEVINAŠCE' KIRJOS JE ZBOG OVOG NAPAO CICIPASA: A sam je isto uradio Nadalu na Vimbldonu 2019, namerno! (VIDEO)
Nik Kirjos i Rafael Nadal tokom meča pre tri godine, Foto: Profimedia

uvertira

'NEVINAŠCE' KIRJOS JE ZBOG OVOG NAPAO CICIPASA: A sam je isto uradio Nadalu na Vimbldonu 2019, namerno! (VIDEO)

Prvi duel Nadala i Kirjosa posle dosta vremena moguć je u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona. Kakav bi to spektakl bio...

Objavljeno: 11:22h

Najkontroverzniji meč dosadašnjeg Vimbldona 2022 videli smo u duelu Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa u trećem kolu, a s obzirom da je Australijanac prošao dalje, možda nam tek sledi prava "ludnica".

Posle meča punog skandala, Cicipas je optužio Kirjosa da je "siledžija" i rekao da ima "zlu stranu", kao i da bi igrači trebalo da se saastanu i uvedu nova pravila o ponašanju na terenu.

1 / 5 Foto: EPA/Kieran Galvin

Kirjos je uzvratio tvrdnjom da je Grk bio taj koji je "pravio cirkus" i da je previše "mekan" ako mu je smetalo njegovo ponašanje. Naglasio je da je Cicipas taj koji ga je gađao lopticom, da je takođe pogodio jednog gledaoca (nije ga zasita pogodio, ali jeste psolao jaku lopticu u publiku), i da ga je trebalo diskvalifikovati zbog toga, a da je on bio sasvim primeren.

Navijači su se odmah setili da je to isto "nevinašce" Kirjos, takođe na Vimbldonu, samo 2019. godine, isto tako gađao svog rivala u telo kada je bio na mreži, i to Rafaela Nadala.

Kirjos je tada otvoreno priznao da je to uradio namerno!

- Zašto bih se izvinio? Nisam ga udario. Udarila mu je u reket, zar ne? Zašto bih se izvinio? Osvojio sam poen.

- Baš me briga. Mislim, tip ima koliko titula, koliko novca na bankovnom računu? Mislim da može da podnese loptu u telo. Neću da se izvinjavam uopšte. Gađao sam ga. Hteo sam da ga udarim pravo u grudi. Mislim, ima on brze ruke - rekao je Australijanac grčkog i malezijskog porekla.

Nik Kirjos
foto: EPA/Tolga Akmen

Nadal je odgovorio:

- Istorija ovog sporta je u vezi sa poštovanjem i igranjem fer tokom celog meča. Ne kažem da Nik radi ove stvari da bi uznemirio protivnika, ali istina je da je ponekad opasan. Kad ovako udari loptu, opasno je. Nije opasno za mene, opasno je za linijskog sudiju, opasno za publiku.

- Kada ovako udariš loptu, ne znaš kuda lopta ide. Znam da je talentovan igrač, ali i ja sam profesionalac. Znam da kada udariš ovakvu loptu, lopta može da ode bilo gde. Ovog puta je lopta ušla, zamalo me pogodila, nema problema. Profesionalac sam, pa znam kako da izbegnem ovo.

Rafael Nadal
foto: Printscreen/Youtube/Wimbledon

- Ali neka druga lopta ide pravo u leđa, udari u oko ili nešto slično, to je problem. To je to. Ne radi se o tome da sam uopšte ljut na njega. Radi se o tome da želim da igram teniski meč- objasnio je Rafa k oji je i sam imao nesporazum sa Sonegom u 3. kolu.

Prvi duel Nadala i Kirjosa posle dosta vremena moguć je u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona. Kakav bi to spektakl bio...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.