ĐOKOVIĆ O SLEDEĆEM RIVALU! Izazovno je kada igraš sa nekim prvi put!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

SAMO LEPE REČI!

ĐOKOVIĆ O SLEDEĆEM RIVALU! Izazovno je kada igraš sa nekim prvi put!

Holandski teniser Tim van Rajthoven oduševljava od početka sezone na travi

Objavljeno: 22:12h

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala gde će mu protivnik biti 104. igrač sveta Tim van Rajthoven.

Holandski teniser oduševljava od početka sezone na travi.

- Gledao sam nekoliko njegovih mečeva ovde i u Holandiji gde je osvojio turnir. O njemu se priča na turniru. Na travi još uvek nije izgubio meč što je impresivno za nekog ko nije rangiran visoko i nije slavio na ATP meču pre turnira u Hertogenbošu. Takođe, slavio je i protiv Danila Medvedeva u finalu komforno - rekao je Đoković.

Srpski teniser poznaje Igora Sijslinga koji trenira Van Rajthovena.

- Poznajem njegovog trenera, mama mu je iz Srbije. Znam ga već duže vreme, ista smo generacija. Odrastali smo zajedno igrajući na turnirima za juniore. Pričali smo pre neki dan, ali ga ne poznajem preterano. Analiziraću i nadam se da ću imati sličan start kao u prethodnih nekoliko mečeva - istakao je Đoković.

1 / 3 Foto: EPA/Neil Hall

Okupljene novinare je zanimalo koliki je problem kada se sastaje sa teniserom sa kojim ranije nije igrao.

- Izazovno je kada igraš sa nekim po prvi put. Ne poznaješ njegovu igru tako da moraš da se prilagodiš. Moraš da uradiš domaći, analiziraš, pokušaš da prikupiš što više informacija kako bi se spremio taktički za meč - smatra treči teniser sveta.

Prisetio se i kada je on bio na mestu holandskog tenisera.

- Svi smo bili u toj poziciji. Svi moraju da prođu kroz razne faze u karijeri. Pretpostavljam da nije osećao ovoliki pritisak kada je igrao sa Medvedevim u finalu koji je u tom trenutku bio drugi na svetu. Čini mi se da je pun samopouzdanja. Naravno, Grend slem je drugačiji. Igra se do pet setova. Po onome što sam video, njegova igra odgovara ovoj podlozi. Nema puno da izgubi. Mlad je i siguran sam da će imati veliku karijeru - zaključio je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.