ĐOKOVIĆ SE KLADIO SA IVANIŠEVIĆEM! Nećete verovati o čemu se radi!
Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: Starsport©

ISKRENO!

ĐOKOVIĆ SE KLADIO SA IVANIŠEVIĆEM! Nećete verovati o čemu se radi!

Srpski teniser dao je i svoje mišljenje o koučingu

Objavljeno: 17:57h

Novak Đoković je govorio o gorućem pitanju tenisa – koučingu i jednoj opkladi sa Goranom Ivaniševićem.

Glavna i odgovorna tela u tenisu su nedavno donela odluku da u drugom delu sezone na ATP tur uvedu koučing, odnosno da dozvole trenerima da savetuju svoje igrače tokom mečeva. Stavovi tenisera oko ovog pitanja, o kojem se često polemiše, podeljeni su do te mere da se na osnovu njih ne može zaključiti da li je ova odluka dobra ili loša.

Đoković nikada nije imao probleme sa koučingom kao na primer Stefanos Cicipas, koji nekad više priča sa svojim ocem Apostolosom nego što obraća pažnju na meč, ali vidi rezon za uvođenje novog pravila.

- Moram da priznam da sam podeljen, pošto razumem argumentaciju obe strane. Možda naginjem više ka tome da se uvede koučing – mi na Turu znamo da se to već dešava u 90 posto slučajeva, da ima znakova i da se komunicira. Sada će se to regulisati, tj. ozvaničiti, uz određene uslove naravno, da moraš da budeš na strani na kojoj je trener (za verbalnu komunikaciju). U ženskom tenisu su isprobavali taj metod, treneri su silazili na teren, a ne znam hoćemo li mi doći dotle - rekao je Đoković.

1 / 3 Foto: EPA/Neil Hall

Pravila u tenisu se menjaju sve više i više kako vreme odmiče, najčešće pod izgovorom modernizacije i "ubrzavanja" sporta, a Novak je govorio i o jednoj zanimljivoj opkladi koju je imao sa Goranom Ivaniševićem.

- Sa Goranom sam se kladio da će u budućnosti možda da dozvole malo boja na opremi, a on kaže da nema šansi. Ja sam otvoren za promene koje mogu da doprinesu popularizaciji – suština je da se nađe ravnoteža između toga da igračima ne napraviš preveliki problem da se prilagode – da se ne promeni suština igre – i toga da se približiš novim generacijama - izjavio je srpski teniser.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.