ĐOKOVIĆ GA RAZOČARAO: Novak više ne igra tenis iz ljubavi, njegovo samopouzdanje je IŠČEZLO, sada je nalik Nadalu!
Novak Đoković, karijera mu je pod metom kritika raznoraznih ljudi iz sveta tenisa, Foto: EPA/Mohammed Badra

"delovao je depresivno na šljaci"

ĐOKOVIĆ GA RAZOČARAO: Novak više ne igra tenis iz ljubavi, njegovo samopouzdanje je IŠČEZLO, sada je nalik Nadalu!

Nakon Novakovog poraza od Nadala na svakom ćošku nalećemo na kritike upućene srpskom teniseru

Objavljeno: 13:50h

Od početka 2022. godine i celim njenim tokom, spada u jednu od najtežih i najfrustriranijih u karijeri Novaka Đokovića, kako mentalno tako i psihički, a sve je to prouzrokovalo reflekciju i na rezultatske statistike.

Srpski teniser je na ovogodišnjim turnirima uspeo da uzme titulu samo na Mastersu u Rimu, a poslednji bezuspešni turnir doživeo je na Rolan Garosu, kada je u četvrtfinalu bio savladan od Rafael Nadala sa 3:1.

Novinar i istoričar tenisa Stiv Flink nedavno je bio gost podkasta "Gil Gros", a spominjao je šta se to promenilo u Novakovoj igri u odnosu na prošle godine.

"Prošle godine Novak se zaista zabavljao na terenu. Bilo je trenutaka kada se smejao i zračio je pozitivnom energijom. Nadal je delovao uplašeno i zabrinuto svakog trenutka, delovao je depresivno na šljaci, kao da mu nije bilo do tenisa. Ovog puta sam mislio da je Đoković preuzeo te karakteristike, bio je iziritiran publikom, osetilo se, dok je Rafa bio sjajan. Jasno je da je sve ono što se izdešavalo uticalo na njega, njegovo samopouzdanje i osećaj da je dominantan iščezli su", rekao je Flink.

VLAHOVIĆ PROGOVORIO O ĐOKOVIĆU: Jedna stvar ih spaja!

Ovaj američki sportski novinar svoju je karijeru teniskog analitičara započeo 1970-ih godina, a istakao je da mu deluje da Novak više ne igra tenis iz ljubavi.

"Ono što je najgore od svega je što sam ubeđen da ne igra više iz ljubavi. Novak iz 2020. bi taj meč trijumfalno napustio, siguran sam. Mislim da je Đoković imao šansu da finišira Nadala, ali nije slučajnost da baš sada, posle svog pritiska koji proživljava, nije uspeo ono što je mnogo puta pre toga, da odigra najbolje kada je najteže", zaključio je Flink.

1 / 5 Foto: EPA/Mohammed Badra

Nadal je izmakao Đokoviću, te sada ima dva osvojena grend slema više, a Novak će na Vimbldonu imati priliku da odbrani titulu i da mu se približi.

Srbin je odlučio da ne igra na turnirima pre Vimbldona, te sada u Crnoj Gori trenira i priprema se za nove izazove.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.