SKANDAL - TVRDNJE EKSPERTA ZA DOPING: Nadalova titula je posledica anaboličkih supstanci!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Martin Divisek

ŠOKANTNO!

SKANDAL - TVRDNJE EKSPERTA ZA DOPING: Nadalova titula je posledica anaboličkih supstanci!

Neki postavljaju pitanje kako je moguće da čovek koji je primio toliki broj injekcija tokom turnira nije makar jednog trenutka pokazao bolove. Odgovor je zapravo jednostavan - injekcije je primao baš zato da ne bi osećao bol

Objavljeno:

Titula Rafaela Nadala na Rolan Garosu podstaknula je mnoge pohvale Špancu, ali i pokrenula sumnje o tome da li se dopingovao, tvrdnja nemačkog doktora sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu je tu pretpostavku pojasnila.

Neki postavljaju pitanje kako je moguće da čovek koji je primio toliki broj injekcija tokom turnira nije makar jednog trenutka pokazao bolove ili neki očigledniji disbalans u igri, kretnji... Igrač koji ima takav problem sa stopalom kao Nadal, morao bi nekako da manifestuje svoje bolove, ali ne i Španac. On je prevazišao sve probleme i stigao do titule bez da je i jednog momenta delovao povređeno. Odgovor je zapravo jednostavan - injekcije je primao baš zato da ne bi osećao bol.

1 / 5 Foto: EPA/Martin Divisek

AROGANTNI NADAL PROGOVORIO O ĐOKOVIĆU! Ma, baš me briga!

I pored ovog objašnjenja, mnogi i dalje ne veruju da je ovo uradio na moralan način.

Nemački doktor Fric Zorgel je istakao sumnju da se Nadal dopingovao.

– Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Pored toga, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje – rekao je Zergel.

Rafael Nadal
foto: EPA/Mohammed Badra

Doktor je nastavio sa svojim objašnjenjem.

– Uticajni sportisti imaju oko sebe, kako kažu, ‘profesionalno okruženje’ koje brine od ishrane do uzimanja onoga što je inicijalno dozvoljeno sofisticiranim oblicima fizioterapije, tj. znaju kako funkcioniše telo štićenika i kada će dostići granice koje neće prekoračiti dozvoljeno. Postoji dovoljno tehnika za prikrivanje primenjenog dopinga - dodao je poznati nemački doktor čije tvrdnje nisu dokazane.

Hrvatski teniser dao zanimljiv predlog: CENTRALNI TEREN ROLAN GAROSA PREIMENUJTE U "RAFAEL NADAL"!

– Decenijama sam pratio događaje i napravio sam sliku. Tenis je u prva četiri sporta kada je u pitanju doping. Postoji sumnja da u tenisu ima više anaboličkih supstanci. I sumnja je sasvim opravdana. Razlog je intenzitet sporta. Ovo nije samo čista spekulacija, već razmatranje svih veza unutar i van turnira.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.