IZJAVA AMERIKANCA ODJEKNULA: "Đoković je trebalo da igra protiv Ruda, A NE NADALA!"
Novak Đoković ispao je u četvrtfinalu Rolan Garosa, Foto: EPA/Mohammed Badra

BALANSIRANJE!

IZJAVA AMERIKANCA ODJEKNULA: "Đoković je trebalo da igra protiv Ruda, A NE NADALA!"

Zanimljivo, trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, više je puta isticao kako je Nadala praktično nemoguće pobediti u finalu Rolan Garosa (skor 14/14), i da je bolje naići na njega što ranije, kad još nije u top formi

Objavljeno: 13:22h

Novak Đoković je sa Rolan Garosa ispao nakon što je izgubio sa 3-1 od Rafaela Nadala u četvrtfinalu.

To je omogućilo Rafi da prođe u polufinale, gde mu je pri kraju drugog seta predao Zverev, a onda i u finale, gde je za protivnika imao za klasu slabijeg Kaspera Ruda.

"RAFAEL NADAL XIV, KRALJ FRANCUSKE!" - Španski mediji pišu hvalospeve Rafi!

Američki novinar Met Zemek izneo je interesantan stav što se tiče Rolan Garos parova. Zemek je iskoristio "gaženje" koje je viđeno u finalu kako bi podsetio na to da ne bi trebalo da je moguće da u četvrtfinalu jednog Grend slema igraju Đoković i Nadal.

"Podsetio bih vas da je Đoković trebalo da igra protiv Ruda, a ne Nadala, u četvrtfinalu muškog singla u Parizu, ako hoćemo da se epitet prvog nosioca i svetskog 'broja 1' vrednuje kako bi trebalo (i, ako renking išta znači u tenisu)", napisao je Zemek.

Rafael Nadal
foto: EPA/Martin Divisek

On je svoj stav obrazložio ne time da se radi o "imenima", već o čistom renkingu.

"Ako kažete da renking ima vrednost u tenisu i da bi renking trebalo da ima nekakvu težinu, onda ne možete da tvrdite da je u redu da prvi nosilac igra protiv petog, a četvrti protiv osmog u četvrtfinalu najvećeg turnira", dodao je Zemek.

NADAL GURNUO ĐOKOVIĆA JOŠ DUBLJE!

On je predložio da se u tenisu uvede sistem kakav se može videti u američkoj koledž košarci.

Zanimljivo, trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević,više je puta isticao kako je Nadala praktično nemoguće pobediti u finalu Rolan Garosa (skor 14/14), i da je bolje naići na njega što ranije, kad još nije u top formi.

Te reči su se potvrdile 2020. i 2021. jer je prvo Nadal slavio ubedljivo u finalu, iako po hladnom vremenu, a prošle sezone je Đoković pobedio u polufinalu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.