SAOPŠTENE NAJGORE MOGUĆE VESTI: Tiču se Novaka Đokovića!
Novak Đoković, Foto: EPA/Martin Divisek

bedak

SAOPŠTENE NAJGORE MOGUĆE VESTI: Tiču se Novaka Đokovića!

Rasplet kakav nikako ne odgovara srpskom teniseru

Objavljeno: 11:56h

Novak Đoković je i ovog ponedeljka osvanulo na prvom mestu ATP liste. S obzirom da je tako Srbin počeo 373. nedelju na vrhu, došao je vrlo blizu apsolutnog rekorda koji u obe konkurencije drži Štefi Graf sa 377. sedmica kao broj 1.

Ali, Nole će morati poprilićno da pričeka da bi nastavio sa sustizanjem ovog rekorda.

1 / 5 Foto: EPA/Mohammed Badra

Naime, pošto nije odbranio titulu na Rolan Garosu, već 13. juna će ostati bez 2.000 bodova i preteći će ga Danil Medvedev i Aleksander Zverev. Ali, to je tek početak problema za Đokovića i prva loša vest.

ATP lista
foto: Printscreen/live-tennis.eu

Iako će i Medvedev i Zverev propustiti Vimbldon zbog suspenzije, odnosno povrede, Novak neće moći da se vrati na vrh eventualnim trijumfom u Londonu.

Tamo brani titulu, ali ne može bodove zbog odluke ATP-ja da ne dodeljuje bodove učesnicima Vimbdlona, a kao odgovor na suspenziju ruskih i beloruskih tenisera sa grend slema na travi.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

Zbog cele zavrzlame, Novak će posle Vimbldona ostati bez još 2.000 poena, nijedan neće osvojiti, a povratak na tron će biti znatno otežan. Naročito jer i u drugom delu sezone brani dosta bodova na mastersima i Ju Es openu gde je 2021. bio finalista.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.