NADAL NE SLAVI, IDE ODMAH NA RADIKALAN TRETMAN: SPALIĆE NERV U STOPALU! "Ako mi to ne uspe, biće druga priča..."
Rafael Nadal, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

drastična mera

NADAL NE SLAVI, IDE ODMAH NA RADIKALAN TRETMAN: SPALIĆE NERV U STOPALU! "Ako mi to ne uspe, biće druga priča..."

Rafa je konkretno rekao od čega zavisi da li će nastupiti na Vimbldonu, ali i nastavak karijere

Objavljeno:

Rafael Nadal danas uživa u hvalospevima koje mu pišu i šalju mediji, navijači i kolege širom sveta. Zasluženo, posle novog, senzacionalnog trijumfa na Rolan Garosu i osvajanja 14. "Kupa musketara", a ukupno 22. grend slema.

Kao što je najavio, Španac je nakon turnira naširoko pričao o hroničnoj povredi stopala (Vajs-Milerova bolest) koja je bila jedna od glavnih tema tokom ovog izdanja Frenč opena. Ponovo se "javila" neposredno pred Garos, na Mastersu u Rimu, a Rafa je više puta isticao kako je stopalo sad u takvom stanju da ne zna da li će u nekom trenutku da mu prekine karijeru.

1 / 5 Foto: EPA/Mohammed Badra

NADAL STREPI I ZA NASTAVAK KARIJERE: Rafa ima retku BOLEST koja ga muči još od 2004! Zbog nje su stradala i kolena!

Tokom Otvorenog prvenstva Francuske levo stopalo mu je bilo "umrtvljeno" injekcijama da ne bi osećao bol, ali svestan je da to nije dugoročno rešenje.

- Očigledno je da s obzirom na okolnosti, ne mogu i ne želim da nastavim da igram ovako, tako da je način razmišljanja veoma jasan - počeo je Nadal.

- Mogao sam da igram ove dve nedelje u ekstremnim uslovima. Igrao sam se sa injekcijama na nervima. Zato sam mogao da igram ove dve nedelje, pošto nemam osećaj u nogama. Svi znaju koliko mi ovaj turnir znači, pa sam želeo da nastavim da se trudim i da sebi dam šansu ovde. Ali očigledno je da ne mogu da se takmičim sa "umrtvljenim" stopalom.

Potom je "Bik sa Majorke" objasnio kako će pokušati da dugoročnije neutrališe povredu i da li će nastupiti na Vimbldonu.

- Dakle, to je stvar koju planiramo da uradimo sledeće nedelje. Biće to radiofrekventna injekcija u nerv kojom ću pokušati da malo spalim nerv i stvorim uticaj koji sada imam na nerv tokom dužeg vremenskog perioda. To je ono što ćemo pokušati. Ako to uspe, nastaviću. Ako ne, onda će to biti druga priča. A onda ću se zapitati da li sam spreman da uradim veliku stvar, veliku operaciju koja mi ne garantuje da ću ponovo moći da budem konkurentan, potrebno je mnogo vremena da se vratim. Nadam se da će da deluje i da može malo da ublaži bol koji imam. Ako se to desi, hajde da vidimo da li ću moći da nastavim da igram tokom sezone na travi.

Rafael Nadal, Rolan Garos, Tenis
foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA

Novinari su želeli konkretniji odgovor.

- Biću na Vimbldonu ako moje telo bude spremno da bude na Vimbldonu. To je to.

Podsetimo, treći grend slem sezone počinje 24. juna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.