JELENA ĐOKOVIĆ PODELILA VRHUNSKU MUDROST SA PRATIOCIMA: "Sinoć mi je u san došao Gospod"... (FOTO)
Jelena Đoković, Foto: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf

životna filozofija

JELENA ĐOKOVIĆ PODELILA VRHUNSKU MUDROST SA PRATIOCIMA: "Sinoć mi je u san došao Gospod"... (FOTO)

U okviru rada Fondacije Novak Đoković, Jelena je, kao njen globalni direktor, sa psihologom Smiljanom Grujić, u četvrtak održala vebinar na temu odnosa braće i sestara

Objavljeno: 10:12h

Novak Đoković je uspešno prebrodio 3. kolo Rolan Garosa, a njegova supruga Jelena Đoković prati njegove nastupe na Frenč openu, ali je i sama aktivna na drugom polju.

U okviru Fondacije Novak Đoković, Jelena je, kao njen globalni direktor, sa psihologom Smiljanom Grujić, u četvrtak održala vebinar na temu odnosa braće i sestara.

Sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, sutradan je podelila vrlo upečatljivu priču sa jučerašnjeg vebinara.

- Juče sam sa vama na vebinaru podelila priču kojom smo otvorili našu temu o odnosima između braće i sestara. Ja sam u ovoj priči pronašla dosta poruka i smernica za razgovor, pa sam poželela da podelim s vama i ovde, a vi u komentarima pišite koji su vaši zaključci koje izvlačite iz ove priče (i ja ću moje) Ispod drveta na kraju malog sela, jedan sadhu (sveti čovek) se spremao da prenoći. Dok je pripremao svoj ležaj, u njegovom pravcu je sav uzbuđen i zadihan trčao čovek i mahao mu rukama i vikao: “ Čekaj! Čekaj! Daj mi kamen!” “Kakav kamen?” Zbunjeno je pitao sadhu. “Sinoć mi je u san došao Gospod” objasnio je čovek pokušavajući da dođe do daha “Rekao mi je da potražim svetog čoveka i da će mi on dati kamen koji će me učiniti zauvek bogatim čovekom.” Sadhu se zamislio a onda uzeo svoju vreću i iz nje izvadio dijamantski kamen veličine dečije pesnice. “To mora da je ovaj kamen. Pronašao sam ga juče pored puta. Evo, uzmi ga.” Rekao je smireno.

Čovek je bio u šoku. Uzeo je najveći dijamant koji je ikada video i otišao bez reči. Sledećeg jutra se vratio trčeći nadajući se da će ponovo zateći sadhua ispod drveta. “Nisam mogao oka da sklopim celu noć.” Rekao je “Stalno sam razmišljao koliko mora da si bogat kada si mi tako bez razmišljanja predao najveći dijamant na svetu. Evo, odlučio sam da ti ga ipak vratim u zamenu za tvoje bogatstvo koje te čini tako darežljivim.” I tako je čovek postao sadhuov učenik - napisala je Jelena Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.