"KO JE SVITOLINA? APSOLUTNO NIKO!" Tarpiščev se zahvalio Novaku i Rafi i ŽESTOKO isprozivao Ukrajinku!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Profimedia, EPA/Jason O Brien

podela

"KO JE SVITOLINA? APSOLUTNO NIKO!" Tarpiščev se zahvalio Novaku i Rafi i ŽESTOKO isprozivao Ukrajinku!

Podrška vrhunskih igrača je uvek potrebna - kaže predsednik Teniske federacije Šamil Tarpiščev

Objavljeno: 21:25h

Šamil Tarpiščev, predsednik Teniske federacije Rusije još jednom se oglasio na temu suspenzije svojih zemljaka sa ovosezonskog Vimbldona.

Kao što je poznato, čelnici LTA (britanska teniska organizacija) i grend slema u Londonu su rešili da zabrane učešće igračima iz Rusije i Belorusije zbog vojne operacije u Ukrajini.

O tome se oglasila i nekada treća igračica sveta, Ukrajinka Elina Svitolina koja je rekla da je odluka o zabrani ispravna.

- To je bila ispravna odluka jer je bitno znati na čijoj su strani Rusi, da li podržavaju invaziju Ukrajine i rusku vojsku ili ne. A mi to danas ne znamo - rekla je Ukrajinka.

Elina Svitolina
foto: EPA/Jason O'Brien

Ipak, iz Moskve stižu drugačije ocene i pre svega zahvalnost Teniske federacije Rusije teniserima koji su se usprotivili odluci Vimbldona.

- Nema razloga da se obraća pažnja na to što priča Svitolina, to nije samo moje mišljenje, već i mišljenje pravnika. Zbog bilo koje izjave, nas Ruse mogu da isključe za nekih takmičenja. Sada trenutno igramo i sve je u redu. Glupo je reagovati na to. Ko je Svitolina? Apsolutno niko - oštar je predsednik TF Rusije, Šamil Tarpiščev.

O odluci Vimbldona izjasnili su se mnogi, između ostalih, kritikovali su je i Novak Đoković i Rafael Nadal.

Tarpiščev kaže da je zahvalan igračima na podršci.

- Podrška vrhunskih igrača je uvek potrebna. Igrači i naš Savez su zahvalni svim teniserima koji su stali u odbranu naših sportista kojima nije dozvoljeno da se takmiče na Vimbldonu. Po mom mišljenju, svi vrhunski igrači bi trebalo da nas podrže i da brane princip takmičenja u svetu tenisa - zaključio je Tarpiščev.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.