NIKO NE MOŽE DA VERUJE, ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO I ATP ČELNIKA: Oglasio se i Novakomrzac, njegove reči su IZNENAĐENJE!
Novak Đoković, Foto: EPA/Juanjo Martin

KAKO?

NIKO NE MOŽE DA VERUJE, ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO I ATP ČELNIKA: Oglasio se i Novakomrzac, njegove reči su IZNENAĐENJE!

Đoković na ovaj način oduševljava novinare godinama unazad

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nekako uvek uspeva da iznenadi sve.

Osvajač 20 grend slemova je tokom 16 godina profesionalnog tenisa uspeo da postane pravi poliglota.

To je primetio i Nikola Arcani, potpredsednik i PR ATP-ja.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Ostao je zatečen Novakovim poznavanjem jezika.

- Četvrti brzi intervju za televiziju Đokovića i četvrti jezik na kom govori. Nemački, posle engleskog, italijanskog i srpskog - napisao je impresionirani Arcani.

Ubrzo se oglasio Ben Rotenberg, američki novinar poznat uglavnom po negativnim komentarima o srpskom teniseru, zbog čega je dobio nadimak "Novakomrzac".

- Đoković čak radi i čitave konferencije za medije na italijanskom u Rimu, što je relativno novi razvoj događaja. Jedini je igrač koji nije Italijan koji to radi. Pored četiri koje je pomenuo Nikola, njegov francuski je solidan, španski će verovatno unaprediti jer sada živi u Marbelji - poručio je Rotenberg.

Đoković na ovaj način oduševljava novinare godinama unazad. O tome govori i reakcija Kristofera Klerija, čuvenog novinara "Njujork Tajmsa" i autora nekoliko biografija o Rodžeru Federeru.

- Govori srpski, engleski, nemački, francuski i sada italijanski. Da li sam propustio nešto? - zapitao se Kleri pre dve godine.

Tada mu je stigao odgovor sa najpozvanije adrese. Odgovorila mu je Jelena Đoković.

- Priča i ruski i ja ne znam kako?! Samo odluči jednog dana da priča taj jezik i voila - napisala je supruga najboljeg tenisera sveta.

Ranije se pojavio i snimak na kom Novak govori na čak 11 različitih jezika. Naime, Srbin poznaje još i portugalski, arapski, govorio je povremeno i na japanskom, ali čak i kineskom.

Naučio je tokom godina da se publici obraća na njihovom maternjem jeziku, doduše samo donekle, pa zbog toga ima sve više navijača širom planete.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.