PILIĆ PROPISNO IZVREĐAO PREMIJERA BRITANIJE: Iznervirao ga je stav Vimbldona, svašta je rekao!
Nikola Pilić, Foto: News1

nije mogao da prećuti

PILIĆ PROPISNO IZVREĐAO PREMIJERA BRITANIJE: Iznervirao ga je stav Vimbldona, svašta je rekao!

Osvrnuo se i na odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše protiv koronavirusa

Objavljeno:

Nikola Pilić, bivši savetnik Dejvis kup tima Srbije, žestoko je kritikovao odluku Vimbldona.

U Londonu su nedavno odlučili da ne dozvole ruskim i belorusikim teniserima da se takmiče, što je za Pilića, van pameti.

U intervjuu italijanskom novinaru Ubaldu Skanagati, za portal "Ubitenis", Pilić je rekao:

- Boris Džonson je lud. Rubljov i Medvedev nemaju nikakve veze sa Putinom, oni samo hoće da igraju tenis kao i svi drugi. Politika je ušla predaleko u sport i ova situacija je slična onoj iz 1973. Neko bi mogao da kaže, 'ako ovi igrači ne igraju, onda ne igramo ni mi!' U tom momentu bilo bi interesantno videti kakva bi bila reakcija Vimbldona - rekao je Pilić.

On je još jednom podsetio na situaciju iz te 1973. kada je odluka Tenski savez Jugoslavije rešio da ga suspenduje zbog neigranja u meču Dejvis kupa sa Novim Zelandom u Zagrebu.

Otuda nije mogao da igra na Vimbldonu, što je naljutilo mnoge njegove kolege, koje su potom bojkotovale turnir.

- Sve je počelo mojim problemom, ali to se nije ticalo samo Nikija Pilića, već ATP i ITF. U istoj nedelju bilo je finale mastersa dublova i Dejvis kup meč Jugoslavije i Novog Zelanda u Zagrebu. Morao sam da igram na mastersu i nisam mogao da igram u Zagrebu, iako sam 12 godina bio član Dejvis kup tima. Izbačen sam. Četiri sata pre meča sa Nastaseom stigao mi je telegram sa porukom da ne mogu da igram na Vimbldonu. Otuda su i mnogi drugi rešili da bojkotuju turnir, posle toga, sve je došlo na svoje mesto - dodao je Pilić.

Serbia open, Novak Đoković, Nikola Pilić
foto: Starsport©

Osvrnuo se i na odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše protiv koronavirusa.

- Novak je sjajan igrač. Ne mogu da kažem da li je po formi sad broj jedan, tri, 11 ili 17, ali je poseban igrač. Video am nešto u njemu što nisam ni kod jednog igrača u životu, a bio sam kraj Borisa Bekera, Mihaela Štiha i Gorana Ivaniševića. Imao je nešto više od ostalih. Imao je uvek takvu formu koja mu je omogućavala da ostane i šest sati na terenu i da se ne umori, to je neviđeno. Što se tiče vakcine, on ima jak karakter, ako nešto želi da uradi, teško ga je pomeriti sa te pozicije. Uvek je pričao da ne želi da se vakciniše, takav je i to je njegova ideja. Niko nije mogao da zna da će kovid stići. U svakom slučaju, to što se desilo u Australiji je nešto što ne želim da se dogodi nijednom igraču, nezapamćeno je da igraču koji je devet puta pobeđivao ne dozvole da igra - zaključio je Pilić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.