TEŠKI DANI ZA TENISKU LEGENDU! Boris Beker proglašen krivim! (FOTO)
Boris Beker, Foto: EPA/Neil Hall

Poražen!

TEŠKI DANI ZA TENISKU LEGENDU! Boris Beker proglašen krivim! (FOTO)

Šestostruki pobednik grend slema optužen je za prikrivanje imovine

Objavljeno: 16:05h

Penzionisana nemačka teniska zvezda Boris Beker proglašen je krivim po četiri tačke optužnice posle suđenja za bankrot u londonskom sudu.

Šestostruki pobednik grend slema, koji je ranije negirao optužbe prema britanskom zakonu o nesolventnosti, optužen je za prikrivanje imovine, uključujući dva od tri muška trofeja Vimbldona u pojedinačnoj konkurenciji i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1992. u dublu.

1 / 3 Foto: EPA/Neil Hall

Beker je takođe optužen da je sakrio 1,13 miliona evra od prodaje mercedesovog salona automobila koji je imao u Nemačkoj.

Za 54-godišnjaka se takođe navodi da je prebacio stotine hiljada funti na druge račune, uključujući račune svoje bivše supruge Barbare Beker i otuđene supruge Šarli "Lili" Beker.

Takođe je navodno propustio da prijavi dve nemačke imovine, kao ni svoj interes u londonskom stanu vrednom 2,25 miliona funti (2,9 miliona dolara) u kojem živi njegova ćerka Ana Ermakova.

Bekera, koga je tokom suđenja u Kraun sudu Sauvark podržala njegova partnerka Lilijan de Karvaljo Monteiro, ranije je osuđivan za utaju poreza i pokušaj utaje poreza u Nemačkoj 2002. godine, saopštio je sud.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.