"MOŽDA ĆU UBITI ILI ĆU BITI UBIJEN": Odjeknule reči nekadašnjeg tenisera, a Ruse je nazvao ISPRANIM mozgovima! FOTO
Aleksandar Dolgopolov, Foto: alexdolgopolov/Instagram

BEZ DLAKE NA JEZIKU!

"MOŽDA ĆU UBITI ILI ĆU BITI UBIJEN": Odjeknule reči nekadašnjeg tenisera, a Ruse je nazvao ISPRANIM mozgovima! FOTO

Penzionisani ukrajinski teniser u žarištu borbe, ali ne odustaje od osude sportista koji nisu digli glas protiv rata

Objavljeno: 19:57h

Bivši teniser Aleksandar Dolgopolov se nedavno priključio ukrajinskoj vojsci, a gotovo svakodnevno izveštava sa ratišta.

Nekada 13. tenisera sveta je svoj poslednji profesionalni meč odigrao 2018. godine i to protiv Novaka Đokovića, a sada je rešio da brani svoju zemlju od ruske agresije.

U razgovoru za "Sports ilustrejted" osvajač ATP turnira u Umagu iz 2011. govorio je na tu temu: "Možda ću biti ubijen, možda ću ja morati da ubijem nekoga. Šta da kažem? Ovo je rat".

Intervju je nekoliko puta prekidan zbog granatiranja. Dolgopolov tvrdi da je dosad imao sreće. - Ne mogu vam opisati kakav je osećaj dok na vas pucaju. Odluka da stupim u rat je bila teška i opasna. Zamenili smo rekete i mreže za puške i metke. Možda nisam savršeno spreman, ali sada se osećam ugodno s oružjem - rekao je Dolgopolov.

Na kraju je još jednom isprozivao ruske tenisere i sportiste.

- Znam da su ruski teniseri rekli 'Stop ratu', ali za mene to nije dovoljno jaka poruka. To nije poruka kojom se osuđuju potezi njihove zemlje. Ako vladajuća tela svetskog tenisa žele da nastave da igraju, mislim da bi javno trebalo da osude svoju zemlju i vladajuće za njihove odluke. To je jedini način na koji ruski narod može zaustaviti Putina. A koliko sada vidimo, u Rusiji mnogo ljudi podržava ovakvo stanje, oko 70%. Oni zapravo misle da je rat u Ukrajini ništa. Sve je to smešno, mozgovi su im isprani propagandom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.