ATP ZABRANIO ĐOKOVIĆU DA IGRA TURNIR! Velika nepravda za Novaka, a onda je usledila žalba!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

otkriveno!

ATP ZABRANIO ĐOKOVIĆU DA IGRA TURNIR! Velika nepravda za Novaka, a onda je usledila žalba!

Najboljem teniseru sveta zabranjeno da igra na Masters turniru, ali se žalba ATP-ju isplatila

Objavljeno: 19:33h

Srpski teniser Novak Đoković je preživeo još jednu tenisku dramu u proteklom periodu, što je tek otkriveno!

Posle "afere" Australija, hajke svetskih medija, negativnih komentara kolega, zabrane da igra u kalifornijskoj pustinji, srpski as je jedva izvojevao pobedu nad ATP-jem koji mu je naneo veliku nepravdu.

Naime, kako javlja britanski "Dejli ekspres", Noletu je odlukom Asocijacije teniskih profesionalaca bilo zabranjeno da se takmiči na ovogodišnjem pariskom mastersu jer se kasno povukao sa turnira u Indijan Velsu, ali je on u žalbenom procesu uspeo da poništi tu odluku, pa će, pored nastupa na Rolan Garosu, moći i drugi put u 2022. da nastupa u "gradu svetlosti".

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Epa/ Ali Haider

Svetski broj 1 nije na vreme povukao svoje ime sa kalifornijskog mastersa, iako je znao da mu neće biti dozvoljeno da putuje u Sjedinjene Američke Države, što je dovelo do prave zbrke u donjem delu žreba, jer je on bio drugi nosilac, pa se tek naknadno povukao.

On se nije na vreme povukao sa Indijan Velsa, gde je Grigor Dimitrov zauzeo Novakovo mesto, a 33. nosilac, Žoao Souza, ušao u žreb kao 'srećni gubitnik'.

"Dejli ekspres" nije obelodanio detalje Novakove žalbe na odluku ATP-a o suspenziji, ali verovatno se radilo o ukazivanju na to da u ne malom broju zemalja ovih sedmica dolazi do popuštanju anti-kovid mera, pa je, shodno tome, Đoković očekivao da se možda nešto slično desi i u SAD, gde bi onda otišao. Ipak, za razliku od Francuske, gde je promena korona-propisa omogućila da Nole ode na ovogodišnji Rolan Garos, Sjedinjene Američke Države još uvek nisu donele sličnu odluku, usled čega je Đoković "u poslednji čas" objavio da neće učestvovati u Indijan Velsu i Majamiju.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: epa/ALESSANDRO DI MARCO

Pravila Asocijacije teniskih profesionalaca nalažu automatsku suspenziju sa narednog mastersa ako se neko "prekasno povuče sa turnira iz Serije 1000", ali je ta suspenzija oborena Đokovićevom uspešnom žalbom.

Da podsetimo, Novak se vraća na teren u aprilu kada će igrati u Monte Karlu, a u nastavku sezone ga čeka borba za odbranu trona.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.