"ZAPAMTITE NJENO IME" - VEĆ JESMO... Đokovićeva kritičarka se DIVILA Medlin Olbrajt, ovako se oprostila od nje!
Bili Džin King i Medlin Olbrajt, Foto: Printscreen/Twitter/@BillieJeanKing

našle se

"ZAPAMTITE NJENO IME" - VEĆ JESMO... Đokovićeva kritičarka se DIVILA Medlin Olbrajt, ovako se oprostila od nje!

Osvojila je 39 grend slem titula - 12 u singlu, 16 u dublu i 11 u miksu

Objavljeno:

Medlin Olbrajt će zauvek srpskom narodu ostati u najgorem sećanju jer je bila jedan od glavnih zagovornika NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, čija je godišnjica na današnji dan, 24. marta.

Ironija je da je preminula baš na godišnjicu kada je doneta odluka da bombarduje našu zemlju, 23. marta.

Bila je prva žena na mestu državnog sekretara SAD, a ostala je upamćena po snažnoj antisrpskoj retorici i pre i posle te 1999.

Bili Džin King
foto: EPA/John G Mabanglo

Iako u Srbiji niko nije tugovao zbog njene smrti, u zapadnom svetu mnogi su ožalošćeni.

Među njima je i teniska legenda, Bili Džin King, koja je bila u prisnim odnosima sa Olbrajtovom, što se može zaključiti i po njihovoj zajedničkoj fotografiji sa nekog gala događaja, kao i po njenom oproštaju od Olbrajtove na Tviteru.

- Medlin Olbrajt, prva žena koja je bila državni sekretar SAD, je preminula. Imala sam čast da provodom s njom vreme godinama. Posedovala je briljantan um i inovativan duh. Moje najdublje simpatije za nju i njene voljene. Zapamtite njeno ime - napisala je Bili Džin King.

Inače, Bili Džin King je nedavno javno prozvala Novaka Đokovića, pre svega zbog osnivanja PTPA, organizacije teniskih profesionalaca koja bi više pomagala igračima od postojećeg ATP-a. Iako je priznala da će Novak najverovatnije biti GOAT, nije sigurna koliko ga zapravo ljudi podržavaju.

Ali, pošto se godinama družila sa Olbrajtovom, onda i ne čudi ovakvo mišljenje o Novaku, koji je i sam često govorio o NATO bombardovanju i svemu što je tada kao 12-godišnji dečak prošao i koliko ga je to očvrsnulo.

Novak Đoković
foto: Epa/ Ali Haider

Inače, Bili Džin je od 1965. do 1987. bila udata za Lerija Kinga, ali ne poznatog voditelja kome je Vlade Divac dao intervju 24. marta 1999, već bivšeg advokata, brokera i osnivača "Wolrd Team Tennis"-a.

Razišli su se i pre razvoda jer je Bili Džin shvatila da više voli žene i imala je dugogodišnju aferu sa svojom sekretaricom.

Osvojila je 39 grend slem titula - 12 u singlu, 16 u dublu i 11 u miksu, a sa 1.64 m visine, najniža je grend slem šampionka u istoriji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.