NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Kirjos je mučio Nadala, ali Rafa je preživeo i njega!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Ray Acevedo

igra neverovatno

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Kirjos je mučio Nadala, ali Rafa je preživeo i njega!

U narednom gemu je rutinski zadržao servis čime je i rešio kompletan meč u svoju korist, a samim tim se i plasirao u polufinale

Objavljeno: 09:28h

Posle skoro tri sata tenisa, Rafael Nadal se plasirao u polufinale Indijan Velsa. Španac je mučio muku sa Nikom Kirjosom, trenutno 132. igračem na planeti. Znaju svi da pozicija na ATP listi malo šta znači kada je u pitanju Kirjos koji je uvek spreman da "poludi" na terenu.

Bio je to slučaj i sada, ali kao po običaju uvek je falio taj završni udarac. Nadal takve prilike ne ispušta i na kraju je slavio posle tri seta borbe - 7:6, 5:7, 6:4.

Verovatno su svi znali da će Kirjos krenuti motivisano i furiozno i baš se to dogodilo. Australijanac pravi brejk u trećem gemu. Već tada se maksimalno razmahao po terenu, a Nadal je u tim momentima bio u krizi. Imao je Kirjos prednost od 4:2 i 5:3, ali onda u svom stilu... potop.

Rafael Nadal
foto: EPA/Ray Acevedo

Do kraja prvog seta Kirjos je prosuo apsolutno sve. Borbeni Nadal je prvo uspeo da izjednači na 5:5, a potom i povede, ali nije uspeo da napravi još jedan brejk. Međutim u taj brejku postojao je samo jedan igrač – Rafael Nadal. Rezultat 7:0 i prednost u setovima.

Verovatno su tada svi očekivali rutinsku pobedu od 2:0 za Španca, ali prgavi Kirjos se nije predavao. Igralo se gem za gem, niko nije gubio servis, a onda iznenađenje. Pri rezultatu 6:5 za Nika, Nadal gubi kocentraciju i prepušta set protivniku. Ponovo smo na nuli.

Rafael Nadal
foto: EPA/Ray Acevedo

Koliko god je Kirjos zaslužio pohvala za borbenost koju je pokazao, na kraju jednostavno nije mogao protiv legendarnog Španca. Držao se dugo i u trećem setu, ali čim je koncentracija popustila, Nadal je napravio brejk i poveo sa 5:3. U narednom gemu je rutinski zadržao servis čime je i rešio kompletan meč u svoju korist, a samim tim se i plasirao u polufinale.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.