Veliki GUBITAK za Novaka Đokovića!
Novak Đoković, Foto: Epa/ Ali Haider

prebrodiće i ovo!

Veliki GUBITAK za Novaka Đokovića!

Srpski as se suočio sa mnogim problemima u proteklom periodu, a veliki "udarac" je preživeo i na finansijskom polju

Objavljeno: 18:33h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je dosta izgubio zbog odluke da se ne vakciniše, ali se naziru bolja vremena za vlasnika 20 Grend slem titula.

Rafael Nadal mu je "ukrao" istoriju u Melburnu gde je trebalo da se bori za rekordnu, 10. titulu, ali ni finansijski gubitak nije zanemarljiv.

Španski portal "El Espanjol" izračunao je da je Đoković propuštanjem Australijan opena, Indijan Velsa i Majamija ostao bez 5.3 miliona evra, što je nagrada koja bi mu pripalada je slavio na svakom od tri turnira.

Đoković je tako do početka turnira u Indijan Velsu bio tek 154. teniser sveta po zaradi u 2022. godini. Od turnira u Dubaiju pripalo mu je tek 69.265 evra, tako da su oko njega igrači poput Timofeja Skatova, Filipa Polašeka ili Ilije Ivaške.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Profimeida

Teniseru koji je zaradio ubedljivo najviše novca na turnirima - čak 140 miliona evra - svakako mu ne priliči da bude daleko od vrha.

Štaviše, to će se dodatno pogoršati u naredne dve nedelje kada drugi teniseri budu igrali na turneji u SAD, a Novak će za to vreme odmarati u Beogradu i pripremati se za sezonu šljake.

Svakako, Novak sigurno ne mari za novac, već brže bolje želi da se vrati tenisu.

Njegov plan je jasan, učešće u Monte Karlu, Beogradu, Madridu i Rimu, uz fokus na Rolan Garos, ali pod uslovom da se pravila ne budu menjala na njegovu štetu.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.