NADALU DOJADILO CMIZDRENJE KOLEGINICE: "Moramo da budemo spremni na to!"
Rafael Nadal, Foto: EPA/David Guzman Gonzalez

očvrsni

NADALU DOJADILO CMIZDRENJE KOLEGINICE: "Moramo da budemo spremni na to!"

Neporažen je ove sezone sa 17 pobeda i tri titule, a posle meča sa Britancem dobio je pitanje o Osaki koja je sad već ko zna koji put u suzama napustila teren ne zbog poraza već zbog pritiska navijača i medija

Objavljeno:

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal rekao je danas da saoseća sa japanskom teniserkom Naomi Osakom, ali je dodao da bi svi trebalo da budu spremni na uvredljivo ponašanje navijača.

Nadal je juče savladao Denijela Evansa u 3. kolu Indijan Velsa 7:5, 6:3 i plasirao se u osminu finala.

Neporažen je ove sezone sa 17 pobeda i tri titule, a posle meča sa Britancem dobio je pitanje o Osaki koja je sad već ko zna koji put u suzama napustila teren ne zbog poraza već zbog pritiska navijača i medija.

Naomi Osaka, Tenis, Suze
foto: Twitter/printscreen

Svojevremeno je zbog toga čak bojkotovala medije i napravila pauzu od tenisa.

- Lak odgovor bi bio da kažem "osećam se loše zbog toga što se desilo, to nikada ne bi trebalo da se desi". Ali u stvarnom životu se dešava da gledaoci vređaju ili da su neprijateljski raspoloženi. Koliko god da je to strašno za čuti, na to treba da budemo spremni, zar ne? - rekao je španski teniser.

Osaka se u subotu rasplakala na meču kalifornijskog mastersa protiv Ruskinje Veronike Kudermetove (0:6, 4:6), nakon što je jedan navijač uzviknuo "Naomi, loša si".

Naomi Osaka
foto: Profimedia

Ona se ranije tokom karijere suočavala sa anksioznošću, a zbog zaštite svog mentalnog zdravlja odbila je da učestvuje na konferencijama za medije na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Nadal joj je tada poručio da da nema medija ne bi bilo ni njih ni turnira koje igraju. Sada je dodao da igrači moraju da se nose sa ovakvom vrstom problema.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Razumem da je Naomi patila i da je zabrinuta za mentalno zdravlje. Sve što joj želim je da to prebrodi. U životu ništa nije savršeno. Morate biti spremni da se suočite sa problemima - istakao je rekorder po broju grend slem titula (21).

Sličnu izjavu juče je dao bivši prvi teniser sveta Endi Mari, koji je dodao i da ne razume zašto neki navijači idu na sportske događaje samo da bi vređali.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.