VEMIĆ OBJAVIO SPISAK: Poznato je koje teniserke će braniti boje Srbije!
Foto: Starsport©

ZVANIČNO

VEMIĆ OBJAVIO SPISAK: Poznato je koje teniserke će braniti boje Srbije!

Takmičenje je na programu od 11. do 16. aprila 2022. godine i odvijaće se po round robin sistemu

Objavljeno:

Selektor ženske teniske selekcije Srbije Dušan Vemić saopštio je spisak za predstojeći Bili Džin Kup.

Danas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Bili Džin King kup timova u okviru prvog kola I grupe Evro-afričke zone 2022, takmičenja koje će biti održano u turskom letovalištu Antalija od 11. do 16. aprila 2022. godine.

U ITF (Međunarodnu tenisku Federaciju) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igračica na koje će selektor Bili Džin King kup reprezenatcije Srbije Dušan Vemić računati u predstojećim mečevima u Antaliji.

Selektor Vemić odlučio se za sledeći tim: Aleksandra Krunić (118. u singlu na WTA listi), Olga Danilović (146), Ivana Jorović (496) i Lola Radivojević (1357. na WTA listi singla i na juniorskoj ITF listi 82. mesto).

Takmičenje je na programu od 11. do 16. aprila 2022. godine i odvijaće se po round robin sistemu.

Pored Srbije u Antaliji će se za plasman u plej of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu boriti jos deset selekcija: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Estonija, Gruzija, Mađarska, Slovenija, Švedska i Turska. Reprezentacije će biti podeljene u dve grupe, po dve najbolje plasirane u grupama boriće se u mini plej ofu za prolaz u glavni plej of koji vodi ka kvalifikacijama Svetske grupe.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.