SELEKTOR MAROKA PSUJE NA SRPSKOM K’O DA JE NAŠ: Ovaj detalj iz njegove karijere malo ko zna!
Valid Regragi, Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

HIT!

SELEKTOR MAROKA PSUJE NA SRPSKOM K’O DA JE NAŠ: Ovaj detalj iz njegove karijere malo ko zna!

Čovek o kome bruji svet dobro pamti srpske fudbalere

Objavljeno:

Fudbaleri Francuske sastaju se sa Marokom u drugom polufinalu Svetskog prvenstva, a videćemo da li će ovo biti kraj za najveću senzaciju u Kataru.

Verovatno veliki broj ljubitelja fudbala to priželjkuje, ali, ako ne bude išlo sve po zamisli Marokanaca, mogli bismo da čujemo i neku srpsku psovku u polufinalnom meču.

Naime, selektor Maroka Valid Regragi tečno zna da izgovori brojne srpske psovke.

On je imao prilike da ih nauči dok je nastupao za Grenobl zajedno sa četvoriciom naših fudbalera, Milošem Dimitrijevićem, Milivojem Vitakićem, Zoranom Rendulićem i Danijelom Ljubojom.

Amrabat i Regragi
Amrabat i Regragifoto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Ono što je takođe zanimljivo je da su u Grenoblu zajedno nastupali današnji rivali Regragi i Olivije Žiru.

Čitavu priču je za "Mondo" potvrdio nekadašnji fudbaler Zoran Rendulić.

- Nema šta, Valid je obeležio Svetsko prvenstvo! Pogodio se momenat. On je i kao igrač bio odličan za svlačionicu, atmosferu i šalu, družio se i sa nama iz bivše Jugoslavije. Prošao je svašta u karijeri i zna kako sa zvezdama, pa mu je to pomoglo. Napravio je odličnu atmosferu, oni svi ginu i imaju sjajnu podršku navijača. Ja ga pamtim kao pozitivca, znao je i neke psovke na srpskom. Nismo ga mi učili.Uglavnom stranci već znaju psovke, bilo da su igrali sa nekim ili samo poznaju nekog od naših fudbalera. Stalno smo se zezali i on je uvek bio nasmejan. Sećam se da smo svake srede ili četvrtka imali slobodno vreme koje smo trošili na druženje, tada je nas 10-12 igralo 'Texas HoldEm' poker, Valid je često bio inicijator. On je igrao desnog beka, ja desnog štopera, ali malo smo se zakačili - možda pet utakmica. On je tad već bio na kraju karijere. Nije bio preterano brz i jak, ali je tehnički bio odličan i veoma brzo je donosio odluke.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.