"NE SMEMO KAO SRBIJA"... Dalić spomenuo "orlove" pred Brazil (FOTO)
Zlatko Dalić na konferenciji za medije, Foto: EPA/Abir Sultan

"ulaze u problem ako..."

"NE SMEMO KAO SRBIJA"... Dalić spomenuo "orlove" pred Brazil (FOTO)

Trebalo bi da budemo disciplinovani, čekamo i čuvamo više loptu, rekao je selektor Hrvatske

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru igraće u petak od 16 sati protiv Brazila.

Selektor Zlatko Dalić smatra da se ovaj tim "kockastih" u mnogome razlike od onog koji je na Mundijalu u Rusiji 2018. godine poražen u finalu od Francuske.

Dodela medalja posle finala u Rusiji
Dodela medalja posle finala u Rusijifoto: EPA/Alexei Nikolsky

- Ovo je nova reprezentacija. Čak je 18 novih igrača i ne može se upoređivati. Ona prethodna je deset godina igrala zajedno, imala uspone i padove i kulminacija je bila u Rusiji. Ovo je nova generacija, treba vremena i već je sjajno ovo što su napravili. Imaju sreće da im je ostala šestorica igrača. Ne možemo upoređivati - rekao je Dalić.

Zlatko Dalić
Zlatko Dalićfoto: EPA/Abir Sultan

Strateg naših komšija spomenuo je utakmicu Srbije i Brazila i otkrio da je na osnovu iste analizirao najvećeg favorita za osvajanje Svetskog prvenstva.

- Srbija je igrala sjajno sat vremena. Dobro parirala. Upali su u zamku nervoze nakon nekih odluka. Imali situacije koje nisu bile u njihovu korist. Dok Brazil nije dao gol, bili su ravnopravni.. Nakon toga nisu pratili ritam i tu su pali. Mi to ne smemo napraviti, prihvatiti i upasti u nervozu, borbu sami sa sobom. Trebalo bi da budemo disciplinovani, čekamo i čuvamo više loptu.

Detalj sa utakmice Brazila i Srbije
Detalj sa utakmice Brazila i Srbijefoto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Priznao je da su "karioke" pokazale najviše u dosadašnjem toku Mundijala.

- Rekao sam da su najbolji na ovom Svetskom prvenstvu. Brzi, energični. Raznovrsni više od svih. Nude opasnost sa svih strana. Jako oprezni moramo biti, koriste sve šablone. Ako damo prostor, ako se raširimo, ima ćemo problem. Rade visoki presing ako izgube loptu. Ako je ne osvoje, ulaze u problem. I to želimo iskoristiti. Ne ispadati iz bloka, pomagati jedni drugima i ne dati im previše prostora - zaključio je selektor Hrvatske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.