ZVEZDI IZMAKAO PAKLENI IGRAČ: Ko je Niklas Filkrug i kako je zamalo završio na Marakani?!
Filkrug daje gol, Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

au!

ZVEZDI IZMAKAO PAKLENI IGRAČ: Ko je Niklas Filkrug i kako je zamalo završio na Marakani?!

Na Mundijalu pokazao klasu, a letos bio na meti crveno-belih

Objavljeno: 18:05h

Nemačka je posle šokantnog poraza od Japana uspela da se vrati u život i izbori remi protiv Španaca, a Niklas Filkrug je bio čovek odluke.

Ovom 29-godišnjem momku je ovo bila tek treća utakmica za reprezentaciju, a Srbima će sigurno biti jako zanimljiva jedna činjenica.

Kako piše "Mozzart Sport", letos je malo nedostajalo da postane napadač Crvene zvezde.

Visoki napadač je prošle sezone igrao s Verderom u Cvajti i bio sjajan, postigao je 19 golova na 33 utakmice, doprineo povratku tima iz Bremena u Bundesligu, ali je ušao u klinč s čelnicima kluba oko nastavka saradnje. Pregovori su u jednom trenutku bili u ćorsokaku, a zahvaljujući dobrim kontaktima u klubu za koji je igrao od 2009. do 2012. godine, to je saznao Marko Marin, direktor skautinga u Zvezdi, i krenuo u akciju.

Marin je uspeo da zainteresuje Filkruga za dolazak u Srbiju, pre svega zbog u tom trenutku mogućeg igranja u Ligi šampiona, navodno. stiglo se i do teme ličnih uslova, ali se u međuvremenu Verder opet aktivirao, shvativši da odlazak najboljeg strelca i čoveka zaslužnog za povratak u elitni rang nemačkog fudbala navijači ne bi dobro prihvatili. Na kraju su Nemci ispunili uslove sjajnog napadača što je dovelo do ostanka u Bremenu.

Filkrug je nastavio da blista i u Bundesligi, dao je 10 golova na 14 mečeva, zaslužio debi za reprezentaciju Nemačke, pozvan je na Svetsko prvenstvo, dao je gol Špancima, a Zvezda je odlučila da dovede Pešića, a potom i Kalifa Kulibalija...

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.