PIKSI SE OBRATIO NACIJI PRED MEČ PROTIV KAMERUNA! Selektor nema dileme oko sastava, ali ga ne otkriva!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

poslednji raport!

PIKSI SE OBRATIO NACIJI PRED MEČ PROTIV KAMERUNA! Selektor nema dileme oko sastava, ali ga ne otkriva!

Utakmica je na programu u ponedeljak od 11 časova

Objavljeno: 21:11h

Fudbaleri Srbije igraju u ponedeljak u 11 časova u drugom kolu Svetskog prvenstva protiv selekcije Kameruna. Novinarima se obratio selektor reprezentacija Dragan Stojković Piksi.

Analizirao je probleme, kao i povrede, ali je i najavio promene u odnosu na Brazil. - Situacija je daleko bolja sa povređenima. Kostić je poslednja da treninga odradio sa ekipom, i biće u konkurenciji za tim. Intezitet kojim je radio, pokazuje da je spreman da odigra utakmicu. U kondiciji je, to me raduje, to nije bio slučaj pre četiri-pet dana. Biće promena u odnosu na Brazil, svakako. Napravljena je analiza, naš problem u drugom delu je bio taj, jer smo se trošili ni za šta. Imali smo 160 promašenih pasova, nismo bili kompletna ekipa na terenu, imali smo te personalne probleme i nisam mogao da izađem sa najboljim mogućim timom. Bože moj, bilo bi drugačije sve, to što smo uradili u poslednja dva dana me jako raduje. Igrači su odgovorili odgovorno na sve to, pozitivan pokazatelj da se vraćamo.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Dragan Stojković Piksi, Fudbal
foto: Starsport©

Nije bilo osmeha na prošloj konferenciji? - Razlog zašto nije bilo osmeha na mom licu jeste upravo taj što nisam imao sve igrače u trenažnom procesu. Bolje je nego što je bilo. Mi smo kao i Kamerun krenuli porazom, i želimo i jedni i drugi pobedu. Da li ćemo biti ofanzivni, bićemo verovatno. Kao tim, moramo delovati, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi, da znamo šta radimo na terenu. Stanje igrača me raduje, nego pre. Da li će Mitrović i Vlahović početi, videćete sutra. Da znam sastav, znam. Znam ko igra sutra. I to je velika razlika, kad nisam znao ko će da igra protiv Brazila. Tad sam bio prepušten do poslednjeg trenutka da napravim tim. Idemo na pobedu kao i uvek, neće biti drugačije. Objasnio je i kakav Kamerun očekuje. - Srbija poštuje se protivnike, Kamerun naravno. Snažna ekipa, mogu da naprave problem bilo kome. Imali su otvoren meč protiv Švajcarske. I te kako su dobra ekipa. Nisam znao da je Kamerun pobedio Rumuniju 1990. godine, ali se sećam tog Mundijala i kako je sve to izgledalo.

Piksi je odgovorio i na reči Tijaga Silve "da Srbija nije dobro analizirala igru Brazila". - Imaju dobru odbranu. Nisam čitao, ne pratim štampu. Jer čitajući možete svašta da vidite. Nema potrebe za time. Dolazi tako do kritika, i treba da dođe, ali da neko kaže neku glupost koja može da utiče na tim, ne na mene. On je vrhunski igrač, njemu je lako da igra protiv rekovalescentom. Mitrović je to bio, da je naš napadač bio na 100 odsto. Inače, mi smo pogodili tim Brazila. Čak 15. novembra sam potpisao taj papir, jedino mi je žao što nismo imali sve igrače, a papir mogu i da pokažem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.