DA LI JE DOŠLO VREME? Dugo čekamo trijumf sa dva ili više gola razlike!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

nova šansa je protiv Kameruna!

DA LI JE DOŠLO VREME? Dugo čekamo trijumf sa dva ili više gola razlike!

Poslednja ubedljiva pobeda upisana je protiv Emirata u Italiji 1990. godine kada je bilo 4:1

Objavljeno: 16:21h

Da se pobedi Kamerun. Pa makar i sa 1:0 to je želja mnogih navijača u Srbiji.

Svima bi bilo srce još više punije kada bi Srbija pobedila Kamerun i dala bar dva gola. Normalno, svako više voli utakmice sa više pogodaka, ubedljivije trijumfe, ništa neobično... Nego, nije samo o tome stvar, nego u činjenici da takav trijumf naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu nismo videli više od 30 godina.

Zvuči nestvarno, jer su Jugoslavija, pa Srbija i Crna Gora, na kraju i Srbija, igrale u međuvremenu nekoliko puta na prvenstvima sveta, ali i ono pobeda što su ostvarile, sve su bile rezultatom 1:0.

Fudbal, Sport, Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Na šampionatu 1998. Jugoslavija je upisala dva trijumfa i oba su bila minimalcem, protiv SAD i Irana. Osam godina kasnije u Nemačkoj 2006. nije bilo pobede za SCG, dok je u Južnoj Africi oborena na pleća Nemačka rezultatom 1:0.

Prethodni Mundijal u Rusiji je takođe završen za Srbiju nastupom u grupnoj fazi i jednom ostvarenom pobedom. Pogađate bilo je 1:0, ovoga puta protiv Kostarike.

Poslednji put kada je naš državni tim nekog pobedio na Mundijalu i pobedio sa dva gola bilo je protiv Emirata u Italiji 1990. godine kada je bilo 4:1. Od tada, evo 32 godine kasnije, tek četiri pobede, sve sa po 1:0.

Možda je došlo vreme da se istorija promeni, ako ne sutra protiv Kameruna, onda neka bude protiv Švajcarske nećemo se žaliti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.