ZBOG KRSNE SLAVE ODLOŽILA RUČAK SA ŠVEDSKIM KRALJEM! "Niko ne bi pomislio da je TO žena o kojoj svet toliko govori"
Slavica Radić, Foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst / Profimedia

puna iznenađenja

ZBOG KRSNE SLAVE ODLOŽILA RUČAK SA ŠVEDSKIM KRALJEM! "Niko ne bi pomislio da je TO žena o kojoj svet toliko govori"

"Kad ovamo dođe, zaboravi i na šminku i na skupocenu garderobu i frizuru"

Objavljeno:

Danas važi za najbogatiju Srpkinju, a to enormno bogastvo je stekla za manje od jednog minuta.

Pošto je rođena u Rijeci, Hrvati su je dugo svojatali, ali je poseta njenim korenima još 2009. godine otklonila svaku sumnju, o čemu smo naširoko pisali.

Slavica Radić (65), za koju se nedavno utvrdilo da se potpisuje kao Slavica Malić, ipak će uvek ostati najpoznatija kao Slavica Eklston.

Ova gospođa je danas milijarderka zahvaljujući braku sa čuvenim biznismenom i bivšim gazdom Formule 1, Bernijem Eklstonom.

Posle 24 godine i dve dobijene kćerke, razveli su se 2009. godine, a Slavica je dobila pozamašan deo bogatstva Britanca jevrejskog porekla - između jedne i jedne i po milijarde dolara vrednih nekretnina i udeo u deonicama.

Sam proces razvoda, uključujući raspodelu milijardi dolara, navodno je obavljen za samo 58 sekundi, pa je Slavica postala meta tabloida i paparaca koji su pratili svaki njen korak.

1 / 5 Foto: Ian McIlgorm / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tako su i novinari srpske dijaspore u Torontu te 2009. posetili Slavičinog strica Vladimira Radića u rodnom selu njenog oca, Maglajanima kraj Laktaša i otklonili svaku dilemu o njenom poreklu.

- Obična je to žena, moj prijatelju! Ne mogu ti kas'ti po čemu bi se razlikovala od drugih. Kad ovamo dođe, zaboravi i na šminku i na skupocenu garderobu i frizuru. Izgleda k'o kakva seljančica. Jednostavno, niko ko je ne zna ne bi ni pomislio da se radi o ženi o kojoj se toliko govori i piše u svetu - odmah im je objasnio Vladimir.

Slavica jeste rođena u Rijeci, ali je veći deo detinjstva provela baš u Maglajanima. Međutim, prva činjenica je bila dovoljna Hrvatima da je svojataju.

- Ma, kakva Hrvatica, moli se dragom Bogu?! - iznervirao se Vladimir Radić zbog ovog pokrštavanja svoje bratanice.

Kako i ne bi - Slavica potiče iz čisto srpske porodice. Otac joj je Jovan 'Jovo' Radić iz Maglajana a majka Ljubica Malić iz sela Riječani, takođe iz opštine Laktaši kraj Banja Luke.

Slavica Eklston, Slavica Radić, Slavica Malić
foto: EPA/Srdjan Suki

Vladimir je u vreme posete živeo sam, pošto mu je supruga Nevenka umrla tri godine ranije. Zato se radovao svakom pozivu bratanice:

- Nazvala me u ponedeljak i rekla da dolazi u četvrtak. Veli: "Čiča, reci tetki da spremi malo sarmice u zelju s kiselim mlekom". Ma, zna ona da ja ne znam ni kafe sebi ispeći, a kamoli skuvati ručak. I onda, kada je došla, svi smo otišli kod moje sestre Kriste koja živi sa porodicom u Petoševcima, selu nekoliko kilometara odavde.

A i bivši zet Berni je znao da uživa sa meštanima.

- Posebno je voleo da se vozi konjskim kolima, ili uzjaše bicikl. I, što se hrane tiče, da ne pričam. Jeo bi sve ono što bi pravili za nas. Doduše, malo je zatezao, zbog holesterola i srca, koje je operisao. Ali, ipak je uživao u vrućoj prasetini, šljivi rakiji i slatkoj piti. A kad vidi koliko hrane pripremimo za ručak, samo bi odmahnuo rukom. Posebno je voleo babu Stoju, kojoj su njih dvoje podigli spomenik u Maglajanima. Jedini problem koji smo s njim imali je što ga Slavica nikada nije naučila da govori srpski.

Ali jeste njihove kćerke, Petru i Tamaru, koje savršeno govore srpski.

Slavica Eklston, Slavica Radić, Berni Eklston
foto: EPA/GERO BRELOER

Slavica nije škrta, kaže njezin stric Vlado, kom daje džeparac bez kog on ne bi mogao da živi. Kad dođe voli da popije domaću rakijicu, voli društvo i veselje.

Svaki boravak u Maglajanima Slavica i Berni su koristili da se dobro snabdeju zdravom hranom. Vraćali bi se sa stotinama kilograma proizvoda koje još nije dokačila hemija - od stotina komada jaja, kukuruznog brašna, svežeg sira i kajmaka koje joj rodbina poruči 'kod jedne veoma čiste i uredne žene'. Za sveže juneće i teleće meso zadužen je mesar Jovo, a i buteljka šljivovice je obavezna u prtljagu.

Slavica Eklston
foto: Profimedia

Vladimir je za novine.ca otkrio i da Slavica za porodičnu slavu Đurđevdan redovno dolazi u Laktaše, kao i za Božić i Vaskrs. U Maglajanima ima i kuću koju je sagradila sa braćom.

- Slavica slavu ne propušta, mnogo poštuje tradiciju. Pa, pre tri godine otkazala je ručak sa švedskim kraljem, samo da bi stigla u Maglajane da proslavi Krsnu slavu, Đurđevdan!

Koliko Slavica drži do pravoslavlja pokazala je i kada je crkvi u Maglajanima poklonila tri lustera od kojih je jedan težak celu tonu, ali i ikone, naručila zvono iz Rusije te platila renoviranje krova.

- Kada je poslednji put dolazila, kao i prilikom ostalih poseta, nije propustila odlazak u crkvu.

Inače, Slavici Radić se neto vrednost danas procenjuje na 1,2 milijarde dolara a svojevremeno je bila bogatija i od pokojne engleske kraljice Elizabete II čije se bogatstvo procenjivalo na nešto manje od milijarde dolara.

(Espreso/N.Đ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.