STARIJI 28 GODINA, NIŽI 29 cm, ALI TEŽAK MILIJARDE: Razvela se za 58 sekundi i postala NAJBOGATIJA Srpkinja!
Slavica Eklston, Foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst / Profimedia

neponovljiv par

STARIJI 28 GODINA, NIŽI 29 cm, ALI TEŽAK MILIJARDE: Razvela se za 58 sekundi i postala NAJBOGATIJA Srpkinja!

Razlika u visini nije ih koštala braka, kao ni razlika u godina, ali jedan problem je bio nerešiv

Objavljeno: 09:44h

On je uvek bio "patuljak", ali i vrhunski biznismen, a tada i "bog" Formule 1, jednog od najunosnijih sportova na planeti. A ona je bila samo jedna od devojaka koje su (bar u to vreme) služile kao idealan dodatak automobilima i mirisu benzina kako bi "najbrži cirkus na svetu" bio još atraktivniji. Ali je znala kako da iskoristi taj svoj adut, neretko jači od svih drugih, lepotu.

Berni Eklston i Slavica Radić su bili jedan od najpoznatijih glamuroznih parova, a uvek su skretali pažnju fotografa zbog svoje ogromne razlike u visini koja britanskog magnata uopšte nije uzrujavala - naprotiv, rado se slikao kraj svoje 29 centimetara više supruge.

Naime, Berni je visok samo 159 cm, a Slavica, bivša manekenka, 188 cm. Ali, sa tim su "uskladili" razliku u godinama - Eklston sada ima 92 godine, a njegova bivša supruga 64.

Slavica Eklston, Slavica Radić, Berni Eklston
foto: Ian McIlgorm / Shutterstock Editorial / Profimedia

POREKLO SLAVICE RADIĆ

Rođena u okolini Rijeke, Slavica Radić je kćerka sprskih roditelja - Jovana Radića i Ljubice Malić. Ubrzo su se vratili u rodno selo njenog oca, Maglajane kraj Laktaša. Dolazi iz skromnog okruženja, odgajana je u višečlanoj porodici i živela je daleko od zavidnog života, pogotovo nakon razvoda roditelja. Tada je imala samo sedam godina i ostatak detinjstva je provela uz majku.

Dolazeći iz nemaštine, počela je uz pomoć svoje lepote zarađivati i veoma mlada zakoračila je u svet modelinga. Put lepog izgleda i duge piste odveo ju je čak u Milano, gde je počela ozbiljno da se bavi i zarađuje kao manekenka.

VRTOGLAVI USPON DO VRHA

Slavica se sa samo 23 godine probila čak do poznate modne kuće "Armani" koja ju je primila za modela i angažovala na trci Formule 1 u Monci 1980. Tamo ju je zapazio tada 50-godišnji Berni Eklston, koji je tada bio i vlasnik tima Brabam i zvaničnik F1.

Da će Slavica biti njegova, biznis genije jevrejskog porekla znao je čim ju je video, a ona je priču o tome kako su se upoznali ranije podelila s medijima.

- Proklinjala sam i vrućinu i trku i sela na neki zidić da zapalim cigaretu. Ja sam prvo pomislila da je užasan, jer je došao da mi kaže kako treba da se udaljim s tog mesta na kom sam bila, međutim, samo sam pitala kome priča, jer ja ne idem nigde. Na svaku njegovu sledeću reč, odgovarala sam. A onda me je pozvao na piće, što mi je bilo veoma simpatično. Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu. Nisam ni znala ko je u pitanju dok nisam pitala tadašnjeg kolegu da li mi je Berni tada govorio istinu o sebi - pričala je Srpkinja.

1 / 5 Foto: EPA/JENS BURTTNER

- Pozvao me je na piće, ali nismo mogli previše da razgovaramo jer ja nisam znala engleski, a on nije znao italijanski. Ostavila sam mu broj telefona, ali pogrešan. Morao je da okrena pola sveta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana uspeo je da me pronađe - ispričala je novinarima devedesetih godina prošlog veka.

IDILA

U vreme pomenutih 90-ih, Slavica je već živela u Londonu, srećno udata za jednog od najbogatijih ljudi na svetu. Stanovali su u blizini Hajd Parka u neboderu sa devet spratova koji je pripadao saudijskom magnatu Adnanu Kašogdžiju (stricu jezivo ubijenog novinara Džamala Kašogdžija, za šta je optužen sadašnji princ Saudijske Arabije, ozloglašeni Mohamed bin Salman).

- Sva je u staklu, a prva četiri sprata Berni je pretvorio u svoje kancelarije, dok je gornjih pet spratova naš stan sa pogledom na London. Na poslednjem spratu je i bazen - hvalila se tad Slavica, ali ubrzo je shvatila da to ima i mana jer je stalno u spratu sretala suprugove poslovne partnere, zbog kojih nije smela da bude u trenerci čak ni kad ide sa decom u park.

Englez i Srpkinja su dobili dve kćerke, Tamaru i Petru, koje su takođe postale manekenke i TV ličnosti.

Slavica Eklston, Slavica Radić, Berni Eklston
foto: EPA/GERO BRELOER

RAZVOD

A onda se 2008. godine saznalo da je brak Slavice i Bernija pred raspadom. Prve su otkrile britanske novine koje su objavile da se Slavica u 50. godini života odselila iz njihovog doma vrednog 10 miliona funti i unajmila advokata.

Eklston je demantovao priče u novinama, tvrdio je da se preselila privremeno jer ne podnosi buku koja dopire iz gradilišta na susednoj kući, ali istina je bila da ga je Srpkinja ostavila. Kao razlog nesuglasica navodila se Bernijeva posvećenost poslu što je dosadilo negovoj supruzi koja je jednom čak izjavila da nema ništa od bračnog života.

- Šta imam od njega? Dolazi s posla posle osam, večera i ode da spava. Čak i ako je na odmoru, ne može dva minuta da sedi na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima - rekla je Slavica koja je čekala da se ćerke osamostale, pa da i ona počne samostalni život.

Slavica Eklston, Berni Eklston
foto: EPA/JULIAN SMITH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Bernie je priznao da je u Slavicu tad još bio zaljubljen i da nije želeo razvod, ali i sam je bio svestan da neće smanjiti posvećenost poslu.

- Nisam želeo razvod tada, za razliku od nje. Izbacila me je dok sam još bio zaljubljen u nju. Imala je 50-ak godina i želela drugačiji život. Nije joj se sviđalo što 17-18 puta godišnje odlazim od kuće. Zašto nisam ostao da spasim brak? Mislim da sam joj to spomenuo, ali znala je da lažem - otkrio je jednom Eklston koji o svojoj bivšoj i danas ima samo reči hvale. Nazvao ju je izuzetnom ženom, drugačijom od ostalih.

Brakorazvodna parnica 11. marta 2009. godine trajala je tačno 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudija pročita rešenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podele imovine. Slavici je pripalo između jedne i jedne i po milijarde dolara vrednih nekretnina i udeo u deonicama, a danas je krasi titula jedne od najbogatijih Srpkinja na svetu.

Slavica Eklston
foto: EPA/FRANK MAY

NEUNIŠTIV

Eklston je i pored odštete Slavici ostao enormno bogat. Prema proceni Forbsa 2021. sada njegovo bogatstvo vredi 3,5 milijardi dolara. Početkom veka je odbio titulu 'ser' jer smatra da je nije zaslužio.

Uvek je bio vrlo energetičan, pa i posle operacije na srcu i ugrađivanja trostrukog baj-pasa 1999. godine.

Berni je 2020. dobio prvog sina, Ejsa, i to sa 90 godina! Njega mu je rodila 46-godišnja supruga Fabijana Flozi s kojom je u braku od 2012. godine i koja je visoka 178 cm, a mlađa od njega 46 godina.

Berni Eklston
foto: AP

Osim sina te Petre i Tamare, Eklston ima 67- godišnju kćerku Deboru koju je dobio s prvom suprugom Ajvi Bemford.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.