KONAČNO SE OGLASILA ZVEZDA: "Klub snosi najveću odgovornost!"
Foto: Youtube/FCRedStarBelgrade

skandal podigao prašinu

KONAČNO SE OGLASILA ZVEZDA: "Klub snosi najveću odgovornost!"

Crveno-beli su stali uz svog trenera

Objavljeno:

Navijači Crvene zvezde, popularne Delije, obeležili su susret u Superligi Srbije u vaterpolu koji su crveno-beli igrali protiv Šapca.

Oni su rešili da izraze protest protiv svog aktuelnog trenera Mirka Vičevića za kog se ne slažu da sedi na klupi njihovog tima. Reč je o nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije, rođenom u Crnoj Gori i koji je predstavnik hrvatskog naroda u Kotoru.

Najvatrenije pristalice Zvezde su se okupile u "korteu" na Dorćolu i tako krenule do bazena 'Milan Gale Muškatirović' uz povike: "Delije, 'ajmo svi u glas, Mirko Vičević, nikad deo nas".

Inače, Vičević je predsednik Hrvatskog društva građana Crne Gore sa sedištem u Kotoru, a navijači su povrh skandiranja na tribinama istakli neprimeren transparent.

Sa reprezentacijom Jugoslavije, Vičević je 1988. godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Seulu i najtrofejniji je crnogorski vaterpolista.

Uz to, član je Kuće slavnih, a sa Zvezdom trenutno zauzima četvrto mesto u domaćem prvenstvu i sedmu poziciju u Grupi B Lige šampiona sa jednom pobedom uz sedam poraza.

Mirko Vičević
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Zbog toga se oglasio i Vaterpolo savez Srbije koji je najavio pokretanje postupka povodom incidenta, a sada se oglasio i sam klub koji je stao u zaštitu svog stručnjaka.

"BVK Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statutarne odluke Sporskog društva Crvena zvezda i statutarne odluke Vaterpolo kluba BVK Crvena zvezda koje su u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

Navijači Crvene zvezde, Navijači Zvezde, Delije
foto: Printscreen/Youtube/FCRedStarBelgrade

BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve BVK Crvena zvezda u narednom periodu.

BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću javno izvinjavam kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijima u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe" stoji u saopštenju crveno-belih, koje je potpisao direktor kluba Igor Milojević.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.