PROMENE U ODBOJKAŠKOJ REPREZENTACIJI: Srbija dobija novog selektora!?
Igor Kolaković, Foto: EPA

oss

PROMENE U ODBOJKAŠKOJ REPREZENTACIJI: Srbija dobija novog selektora!?

Igor Kolaković mogao bi da sedne na klupu našeg nacionalnog tima

Objavljeno: 16:39h

Nema Srbija selektora muške odbojkaške reprezentacije, uskoro bi mogla da ga dobije. Makar ako je verovati vestima iz Poljske. Tamošnji mediji plasirali su informaciju da bi Igor Kolaković mogao da se vrati na funkciju i nasledi Slobodana Kovača, s kojim je OSS prekinuo saradnju posle četvrtog mesta na prethodnom Prvenstvu Evrope.

Kolaković je trenutno šef stručnog štaba Varte, a zanimljivo je da baš Poljaci barataju saznanjem da bi 56-godišnji strateg rodom iz Podgorice mogao da bude rešenje za upražnjeno mesto. Mada u ovom trenutku niko ne želi javno da priča na tu temu, neke ranije Kolakovićeve izjave sugerišu da je spreman da se lati posla.

Slobodan Kovač
foto: Profimedia

„Sigurno da bi me privuklo da budem trener nekog od vodećih svetskih timova. Naravno, zavisi ko me želi, neću se više javljati na konkurse. Ako me neko želi, otvoren sam za pregovore“, pričao je Igor početkom decembra, kad se nije ni javio na konkurs za funkciju selektora Poljske za koji je tvrdio da je bio čista formalnost, te da je Savez svakako imao svoje favorite.

Srbija je svakako jedna od vodećih reprezentacija. Na kraju krajeva, do pre nekoliko meseci bila je prvak Evrope i sugurno bi Kolakoviću prijalo da radi. Pitanje ja kako razmišljaju u Odbojkaškom savezu Srbije, čiji je predsednik Zoran Gajić nagovestio da bi u januaru trebalo da se zna ko je novi selektor, imajući u vidu činjenjenicu da je ove godine na programu Svetsko prvenstvo u Rusiji, kao dominantan događaj (26. avgust – 11. septembar). Valja imati na umu da u Varti sarađuje sa korektorom našeg državnog tima, Urošem Kovačevićem.

A Kolakovićeva biografija obećava. Reprezentaciju je vodio devet godina, bio prvak Evrope 2012, dvaput srebrni u Svetskoj ligi, ima dve bronze sa EP-a, te po jedno sa SP-a i Svetske lige. Osim toga, radio je kao selektor Irana, a na klupskom nivou vodio Budućnost i klubove iz Slovenije, Francuske i Poljske.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.