KORONA NASTAVLJA DA PRAVI PROBLEME U REPREZENTACIJI SRBIJE: Imamo još dvojicu zaraženih!
Foto: Starsport©

novi peh

KORONA NASTAVLJA DA PRAVI PROBLEME U REPREZENTACIJI SRBIJE: Imamo još dvojicu zaraženih!

Novi peh za rukometaše Srbije

Objavljeno: 16:23h

Mušku rukometnu reprezentaciju Srbije za dva dana očekuje put na Evropsko prvenstvo, a naš nacionalni tim se i dalje susreće sa brojnim problemima.

Četiri dana je do prve utakmice na šampionatu Evrope, između Srbije i Ukrajine, a u ekipi Tonija Đerone stigla su još dva pozitivna testa na koronavirus i to golmanu Dejanu Milosavljevu i Nemanji Iliću.

Toni Đerona, Rukometna reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Podsećamo, nakon prvobitnih šest pozitivnih nalaza nalaza među reprezentativcima i članovima stručnog štaba 3. januara - Vladimira Cupare, Bogdana Radivojevića, selektora Tonija Đerone, trenera golmana Dimitrija Pejanovića, fizioterapeuta Petra Radulovića i šefa delegacije Milorada Krivokapića, utvrđena su četiri nova pozitivna slučaja na antigenskom testiranju 5. januara kod reprezentativaca Stevana Sretenovića, Ilije Abutovića, Dragana Pešmalbeka i Nemanje Zelenovića, što je i PCR test zatim potvrdio.

PCR testiranje 6. januara donelo je tri nova pozitivna nalaza u slučajevima Vanje Ilića, pomoćnog trenera Žikice Milosavljevića i fizioterapeuta Vladimira Radulovića.

U slučajevima Ilije Abutovića i Dejana Milosavljeva prisutni su blagi simptomi, dok su ostali asimptomatski. Abutović i Milosavljev su u toku jučerašnjeg dana zajedno sa članovima stručnog štaba Žikicom Milosavljevićem i Vladimirom Radulovićem bili na dodatnim pregledima u KBC Bežanijska kosa gde im je određena terapija i dobro se osećaju.

Preporuke Evropske rukometne federacije su se usled novonastale situacije izmenile, pa je za odlazak na Evropsko prvenstvo potrebno ispuniti sledeće uslove - izolacija od 5 dana nakon pozitivnog PCR testa, negativan PCR test i potvrda specijaliste da je sportista sposoban za sportske aktivnosti.

Nakon ispunjenja prva dva uslova o obaveznom karantinu i posle negativnog PCR testa, igrači će biti podvrgnuti testu opterećenja i ultrazvuku srca. Navedeni pregledi prvenstveno očekuju Vladimira Cuparu koji je nakon petodnevne izolacije dobio negativan PCR nalaz.

Situacija u ostalim slučajevima se pomno prati svakodnevno i uz ispunjenje svih navedenih uslova članovi selekcije će biti u mogućnosti da se pridruže kolektivu i putuju na Evropsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvo se igra od u Slovačkoj i Mađarskoj od 13. do 30. januara.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.