DOBRA VESTI ZA RUKOMETAŠE SRBIJE: Evropska rukometna federacija SMANJILA dužinu izolacije (FOTO)
Foto: Starsport©

odredbe stupaju na snagu odmah!

DOBRA VESTI ZA RUKOMETAŠE SRBIJE: Evropska rukometna federacija SMANJILA dužinu izolacije (FOTO)

Igrači koji žele da se vrate takmičenju moraće dostaviti dva uzastopna negativna PCR testa

Objavljeno: 22:02h

Rukometaš ili član delegacije reprezentacija na Evropskom prvenstvu 2022 koji je bio ili će biti pozitivan moraće da provede pet dana u karantinu umesto dosadašnjih 14, objavila je danas Evropska rukometna federacija (EHF).

Odluka da se dužina izolacije smanji na pet dana "temelji se na najnovijim javnozdravstvenim preporukama koje se odnose na razdoblja karantina nakon infekcije Kovid-19".

Igrači koji žele da se vrate takmičenju moraće dostaviti dva uzastopna negativna PCR testa.

- Prvi test se mora obaviti peti dan nakon što je infekcija otkrivena. Između dva testa mora postojati minimalni razmak od 24 sata - precizira EHF. Osim toga, igrač ne sme imati nikakve simptome.

Selekcije mogu "pod određenim okolnostima i sa dobrim razlogom koji mora biti odobren od strane EHF-a" pozvati rukometaša i izvan spiska od 35 igrača koji su poslati u decembru, kako bi izvršili promenu za vreme EURA. Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrede i za infekcije Kovid-19 pre 6. januara. Suočeni sa snažnim oporavkom pandemije u Evropi, mnoge selekcije pogođene su slučajevima koronavirusa.

Podsetimo, naš tim bio bi u velikom problemu da je prethodni kovid-protokol ostao na snazi, jer imali smo čak šestoricu zaraženih igrača - Vladimira Cuparu, Bogdana Radivojevića, Stevana Sretenovića, Iliju Abutovića, Dragana Pešmalbeka i Nemanju Zelenovića. Svi oni dobili su pozitivne testove u utorak i danas.

U stručnom štabu, pored selektora Đerone, zaraženi su trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić. EURO u Mađarskoj i Slovačkoj počinje 13. januara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.