"MORA DA MI KAŽE KAD SAM KRETEN, A I JA NJEMU!" Novi svetski šampion Maks Ferstapen otkrio KADA ĆE U PENZIJU!
Maks Ferstapen sa trofejom F1 prvaka, Foto: Profimedia

samo pod 1 uslovom

"MORA DA MI KAŽE KAD SAM KRETEN, A I JA NJEMU!" Novi svetski šampion Maks Ferstapen otkrio KADA ĆE U PENZIJU!

Lambjaze je inženjer zadužen za komunikaciju na relaciji vozilo-pit vol i do sada je bio inženjer na svakoj od Ferstapenovih 118 trka u bolidu Red Bula

Objavljeno:

U nikad uzbudljivijoj završnici sezone Formule 1 Maks Ferstapen je postao prvak sveta, po prvi put u karijeri.

Maks je posle kontroverzne odluke direktora trke Majkla Masija uspeo da prestigne Luisa Hamiltona u poslednjim krivinama Velike nagrade Abu Dabija i tako osvoji titulu.

Iako ima tek 24 godine Ferstapen je zapretio odlaskom iz najbržeg oktanskog cirkusa na svetu, ali samo ako se jedna stvar dogodi.

Maks Ferstapen, Đanpjero Lambjaze
foto: Profimedia

Naime, ako bi se povukao njegov trkački inženjer, Đanpjero Lambjaze, onda bi ga sjajni Holanđanin sledio.

- Rekao sam mu da radim samo s njim, kada on prekine, prekidam i ja. Naravno, ponekad možemo biti poprilično strogi jedan prema drugom, ali to i želim.

- Mora da mi kaže kada se ponašam kao kreten, kao i ja njemu. Uvek mu to kažem. Ume to da mi kaže preko radija, ali poslednjih nekoliko godina je sve bilo u redu. Ja sam pokušavao da budem inženjer, a on da bude vozač.

Inače, Lambjaze je inženjer zadužen za komunikaciju na relaciji vozilo-pit vol i do sada je bio inženjer na svakoj od Ferstapenovih 118 trka u bolidu Red Bula.

Lambjaze, koji ima italijansko i britansko državljanstvo je u Formuli 1 od 2005. godine. Radio je za Džordan koji je promenio nekoliko imena, a u Red Bulu je od 2015. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.