MERCEDES POVUKAO TUŽBU NA ZAHTEV HAMILTONA! Ferstapen i zvanično postao šampion Formule 1!
Foto: EPA/Ali Haider

nema više dileme

MERCEDES POVUKAO TUŽBU NA ZAHTEV HAMILTONA! Ferstapen i zvanično postao šampion Formule 1!

Holanđaninu će titula svetskog prvaka biti uručena na Gala večeri, koju FIA organizuje u Parizu

Objavljeno: 13:05h

Ekipa Mercedesa odlučila je da povuče žalbu na pobedu vozača Red Bula Maksa Ferstapena u poslednjoj trci sezone Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija.

Ferstapen je u poslednjem krugu obišao sedmostrukog svetskog šampiona vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, i tako je došao do prve titule u šampionatu.

Mercedes je ranije najavio žalbu Međunarodnoj automobilskoj federaciji (FIA) na ponovo pokretanje trke u poslednjem krugu. Prethodno je pet krugova pre kraja zbog incidenta vozača Vilijamsa Nikolasa Latifija na stazu izašlo vozilo bezbednosti.

- Zajedno sa Luisom pažljivo smo razmatrali kako da odgovorimo na događaje u poslednjoj trci. Uvek smo se vodili ljubavlju prema ovom sportu i verujemo da svako takmičenje treba da se završi u trci. U nedelju su mnogi uključujući nas smatrali da način na, koji su se stvari dešavale nije bio pravilan - navodi se u saopštenju nemačkog tima.

FIA je u sredu uveče saopštila da će formirati komisiju, koja će se baviti analizom poslednje trke.

- Mercedes će aktivno raditi sa komisijom na izgradnji bolje Formule 1 - za svaki tim i svakog navijača, koji voli ovaj sport jednako kao i mi. Mi smatramo da je FIA odgovorna za ovaj proces i ovim putem povlačimo žalbu - dodaje se u saopštenju.

Ferstapenu će titula svetskog prvaka biti uručena večeras na Gala večeri, koju FIA organizuje u Parizu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.