VOZAČ FORMULE 1 DOBIJA PRETNJE SMRĆU OD BESNIH HAMILTONOVIH NAVIJAČA: Šokirala me je ekstremna mržnja!
Nikolas Latifi (Vilijams), Foto: Profimedia

ponavlja se 2008.

VOZAČ FORMULE 1 DOBIJA PRETNJE SMRĆU OD BESNIH HAMILTONOVIH NAVIJAČA: Šokirala me je ekstremna mržnja!

Situacija podseća na onu s kraja sezone 2008. u Brazilu kada je Hamilton osvojio svoju prvu titulu tako što je u poslednjih nekoliko krivina pretekao Tima Gloka iz Tojote kad su Felipe Masa i Ferari već počeli da slave. Tada je Nemac dobijao pretnje smrću od Masinih fanova i zemljaka

Objavljeno:

Vozač Vilijamsa Nikolas Latifi označen je od strane navijača Luisa Hamiltona kao glavni krivac za haos koji je nastao u poslednjoj trci Formula 1 sezone.

Kanadski vozač je pet krugova pre kraja VN Abu Dabija udario u zid i to je dovelo do izlaska sigurnosnog automobila na stazu.

Takav rasplet događaja značio je da će Maks Ferstapen imati šansu da napadne Hamiltona u poslednjem krugu, što se na kraju i dogodilo, pa je Holanđanin u direktnom duelu uzeo titulu Mercedesovom vozaču.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da Mercedes snabdeva Vilijams motorima. Nakon svega što se desilo navijači Hamiltona su ogročeni na Latifija, koji je dobio i brojne pretnje smrću.

- Govor mržnje, zlostavljanje i pretnje na društvenim mrežama me nisu iznenadili jer je to samo surova realnost sveta u kojem živimo - napisao je Latifi i nastavio:

- Činjenica da sam smatrao da je najbolje da obrišem naloge na društvenim mrežama na nekoliko dana, najbolje opisuje kako okrutan onlajn svet može biti. Ono što me je šokiralo je ekstremna mržnja, pa čak i pretnje smrću koje sam dobio od takozvanih navijača - stoji između ostalog u saopštenju Latifija.

Kanadski vozač je dobio veliku podršku kolega. Javio se i Mercedes koji je stao uz ovog vozača i poručio da pretnjama nije mesto u Formuli 1.

Situacija podseća na onu s kraja sezone 2008. u Brazilu kada je Hamilton osvojio svoju prvu titulu tako što je u poslednjih nekoliko krivina pretekao Tima Gloka iz Tojote kad su Felipe Masa i Ferari već počeli da slave.

Tada je Nemac dobijao pretnje smrću od Masinih fanova i zemljaka.

Ovde možete videti top 10 triler finiša Formule 1 do trke u Abu Dabiju koja ih je verovatno sve nadmašila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.