BOBA KOVAČ OD IGRAČA SAZNAO DA VIŠE NIJE SELEKTOR: "Mislim da nije u redu..."
Foto: Profimedia

niko ga nije zvao?

BOBA KOVAČ OD IGRAČA SAZNAO DA VIŠE NIJE SELEKTOR: "Mislim da nije u redu..."

Glavni neuspeh bio je neodlazak na OI u Tokiju

Objavljeno:

Možda za neke stručne ljude i nije bilo iznenađenje, ali za javnost odlazak Slobodana Bobe Kovača sa mesta selektora muške odbojkaške reprezentacije Srbije svakako jeste!

Kao i za samog Kovača koji je, u razgovoru za "Sportski žurnal", otkrio da ga je igrač Marko Podraščanin obavestio da više nije selektor.

- Neformalno sam, pre otprilike mesec dana, razgovarao sa predsednikom Saveza Zoranom Gajićem. Zaključili smo da četvrto mesto na EP nije rezultat koji smo očekivali i da je to moglo da bude bolje. Ne znam da li je tad očekivao da podnesem ostavku. Mislim da jedino nije u redu što me niko nije zvao nego sam saznao od Podraščanina da nisam selektor - rekao je Kovač i dodao:

Slobodan Kovač
foto: Profimedia

- Napravili smo odličan rezultat pre dve godine. Jeste bili i uspona i padova i treba svako da preuzme odgovornost. Ovo nisu bile pune dve godine rada, pošto je cela prošla godina bila problematična zbog koronavirusa. Nisam zvao savez da budem selektor, oni su mene. Ostaje gorak ukus u ustima, ali svako nastavlja svojim putem. Pokušaću da se nametnem negde drugde. Od prvog dana mi je bila čast da budem selektor, dao sam sve od sebe.

Pomenuti Gajić je poručio da je za mesto selektora veliko interesovanje, a u javnosti se najviše priča o Slobodanu Boškanu koji trenutno vodi Vojvodinu i koji je bio saigrač Kovača svojevremeno. Takođe, trener Zvezde Igor Žakić je jedan od kandidata, a tu je i ideja vezana za stranca na mestu selektora.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.