SRSPKI ODBOJKAŠI DANAS DOBIJAJU PROTIVNIKA: Plava četa saznaje rivale u Rusiji!
Foto: AP

hoće li imati sreće

SRSPKI ODBOJKAŠI DANAS DOBIJAJU PROTIVNIKA: Plava četa saznaje rivale u Rusiji!

Svetsko prvenstvo biće igrano u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku, Krasnojarsku, Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju, od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine

Objavljeno:

Danas od 17 sati u Moskvi će biti održan za Svetsko prvenstvo u odbojci koje će se održati naredne godine u Rusiji. Na velikom takmičenju učestvovaće i Srbija.

Na jubilarnom 20. prvenstvu 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze na programu su od 26. do 29. avgusta naredne godine, preneo je danas Odbojkaški savez Srbije.

Pored naše selekcije i domaćina Rusije na SP će učestvovati Poljska (dvostruki uzastopni šampion sveta), Italija, Slovenija, Iran, Japan, Tunis, Kamerun, Brazil, Argentina, Portoriko, Kanada, Francuska, SAD, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 selekcija, po dve prvoplasirane iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, koje će zatim formirati četiri grupe po četiri tima. Treću fazu koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, četiri pobednika grupa, i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Svetsko prvenstvo biće igrano u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku, Krasnojarsku, Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju, od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.