LEGENDARNI AMERIČKI TRENER SE PRED NOVINARIMA POJAVIO SA 'ŠAHOVNICOM': Ponosan sam na hrvatske korene! (VIDEO)
Foto: youtube/New England Patriots

sve u porodici u znaku hrvatske

LEGENDARNI AMERIČKI TRENER SE PRED NOVINARIMA POJAVIO SA 'ŠAHOVNICOM': Ponosan sam na hrvatske korene! (VIDEO)

Beličikovi deda i baba su emigrirali u SAD još 1897. godine

Objavljeno:

Bil Beličik (69) važi za jednog od najboljih trenera američkog fudbala u istoriji pošto je čak šest puta osvajao Superbol sa Nju Inglend Petriotsima.

Dobro je poznato da je oformio fantastičnu saradnju sa kvoterbekom Tomom Brejdijem, s tim da ne sarađuju više od prošlog leta, a zanimljivo je da poreklo "vuče" iz Hrvatske. Rođen je u Tenesiju, međutim njegovo prezime je "amerikanizovano" i zapravo se preziva Biličić.

Njegov deda Ivan Biličić i baba Marija Barković emigrirali su još 1897. godine iz Draganića kod Karlovca u Pensilvaniju, a ljubav prema američkom fudbalu dobio je zbog oca Stivena koji je takođe bio trener.

Beličik nikada nije skrivao da ima hrvatske korene, pa se pred utakmicu sa Hjustonom pojavio sa maskom na kojoj je "šahovnica".

- Sve u porodici bilo je u znaku naše Hrvatske. Za svaku utakmicu 'vatrenih' oblačili smo 'kockice' i navijali. Posebno sam ponosan na fenomenalne hrvatske košarkaše koji su igrali ili još igraju u NBA ligi. Hrvati su sportski narod i ponosan sam na hrvatske korene - ispričao je nedavno Beličik.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.