STIŽE DOKUMENTARAC O MIHAELU ŠUMAHERU: Uzbudljivi trejler je već zagrejao srca fanova Formule 1! (VIDEO)
Foto: Profimedia

još malo

STIŽE DOKUMENTARAC O MIHAELU ŠUMAHERU: Uzbudljivi trejler je već zagrejao srca fanova Formule 1! (VIDEO)

Mihael Šumaher je od ulaska u "najbrži cirkus na svetu" 1991. godine mamio uzdahe bespoštednom vožnjom, a osvojio je sedam titula šampiona

Objavljeno:

Ljubitelji Formule 1 i poštovaoci jednog od najvećih vozača u istoriji ovog sporta, Mihaela Šumahera, sa nestrpljenjem čekaju 15. septembar kada će Netfliks emitovati dokumentarni film o slavnom Nemcu.

Trejler dokumentarca je objavljen danas i već iz njega je jasno da će ovo biti poseban uvid u ličnost i život jedinstvenog automobilskog asa.

Uskoro se navršava sedam godina i osam meseci od teške nesreće koju je Šumaher doživeo na skijanju u francuskim Alpima, 29. decembra 2013.

Sedmostruki svetski prvak u Formuli 1 je dugo nakon teške povrede glave bio u komi, operisan je više puta i život mu je visio o koncu, a iako povremeni površni izveštaji govore da njegovo stanje nastavlja da se popravlja, lekari i stručnjaci tvrde da je kompletan oporavak nemoguć.

Korina Šumaher, Mihael Šumaher
foto: EPA/ Oliver Multhaup

Porodica je sve to vreme činila sve u svojoj moći da sačuva Šumijevu privatnost od znatiželjnih novinara, ali se po pitanju ovog dokumentarca dvoumila. Na kraju su odobrili snimanje istog, na radost armije Mihaelovih navijača.

U filmu o Šumaheru govore njegovi najbliži, ali i zemljak i četvorostruki prvak Formule 1, Zebastijan Fetel.

Mihael Šumaher je od ulaska u "najbrži cirkus na svetu" 1991. godine mamio uzdahe bespoštednom i bravuroznom vožnjom, a osvojio je sedam titula šampiona (dve sa Benetonom, pa pet sa Ferarijem).

Mihael Šumaher
foto: EPA/Srđan Suki

Ovaj rekord je prošle sezone izjednačio Luis Hamilton a ove pokušava da ga prestigne, ali od toga šest sa Mercedesom čiji je razvoj pomogao upravo Šumaher u poznom delu svoje karijere.

Hamilton je 2020. prestigao i Šumijev rekord u F1 trijumfima (99 naspram 91), ali je Nemac mnogo manji procenta istih ostvario startujući sa pol-pozicije (68 putaje bio najbrži u kvalifikacijama, a Englez 101).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.