UPRAVA TRKE U MAĐARSKOJ DONELA ODLUKU: Fetel izgubio drugo mesto, Aston Martin najavio žalbu (FOTO)
Foto: EPA/Florion Goga

uzbuđenja i posle završetka

UPRAVA TRKE U MAĐARSKOJ DONELA ODLUKU: Fetel izgubio drugo mesto, Aston Martin najavio žalbu (FOTO)

Nemački vozač i njegov tim navodno su prekrišili član 6.6 kodeksa tehničkih propisa Svetske automobilske federacije (FIA)

Objavljeno: 00:05h

Nemački vozač Sebastijan Fetel ostao je bez drugog mesta koje je osvojio na trci za Veliku nagradu Mađarske.

Fetel je diskvalifikovan jer posle trke nije bilo moguće da se uzme uzorak goriva iz njegovog bolida. Ovakvu odluku donela je uprava trke, koja po propisima mora da uzme bar litar goriva iz vozila.

Fetel i njegov tim Aston Martin navodno su prekrišili član 6.6 kodeksa tehničkih propisa Svetske automobilske federacije (FIA). Nakon ove odluke, drugo mesto zauzeo je aktuelni šampion Luis Hamilton.

Šef tima Aston Martin, Otmar Zafnauer, rekao je da će se njegova ekipa gotovo sigurno žaliti na odluku stjuarta Velike nagrade Mađarske.

- Čim saznamo više, ako budemo imali razloga za žalbu, svakako ćemo se žaliti, a ako ne – nećemo. Imamo rok od 96 sati. Prema svim našim poračunima, u bolidu je trebalo da bude još 1,44 litra pošto je uzet uzorak od 300 mililitara. I samo moramo da dokažemo FIA da je bilo goriva, a 300 mililitara dovoljno je za njihov uzorak. To će biti temelj za žalbu. Bolid će biti 'zapečaćen'. Naći ćemo gorivo i izmeriti ga. Sve ćemo saznati - rekao je Zafnauer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.