OLIMPIJCI KOD VUČIĆA: Predsednik primio sportiste koji su doneli medalje iz Tokija! 100.000 evra za ZLATO U PARIZU
Vučić sa olimpijcima, Foto: Printscreen/RTS

olimpijada

OLIMPIJCI KOD VUČIĆA: Predsednik primio sportiste koji su doneli medalje iz Tokija! 100.000 evra za ZLATO U PARIZU

Nadam se da čemo u Parizu da podignemo nagrade na 100.000 za zlato, 90 za srebro i 80 za bronzu

Objavljeno: 20:21h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu na Andrićevom vencu u Beogradu, članove olimpijskog tima Srbije, osvajače rekordnih devet medalja na Igrama u Tokiju.

Drage sportistkinje i sportisti, treneri, medicinsko osoblje, stručni štabovi, svi vi koji ste brinuli o olimpijcima, da vam se zahvalim na ogromnoj radosti. Ne znam da li bih se pre zahvaljivao vašim prodicama ili vama na trudu, ali ću reći nešto što do sada nismo. Olimpijske igre su nešto posebno. To je svojevrsno takmičenje nacija. Od onoga da je važno učestvovati, došli smo do toga da se medalje broje na dnevnom nivou. Pre osam godina od zemalja u regionu bili smo peti, a sada drugi. Ispred nas je samo Mađarska, sa dvadeset medalja, zasluženo. Jer više su ulagali od nas.

Vućić
foto: Printscreen/RTS

Aleksandar Vučić je dobio i poklon od naših takmičara - maskotu olimpijskih igara sa potpisima svih osvajača medalja.

- Večeras je vaše veče - poručio im je Vučić.

Podsetimo, naši sportisti su osvojili ukupno devet medalja, od toga tri zlatne.

Sada krećemo sa ulaganjima. U decembru stiže sala za borilačke sportove, bazen... Nadam se da čemo u Parizu da podignemo nagrade na 100.000 za zlato, 90 za srebro i 80 za bronzu.

Želim da se zahvalim i sedmorici veličanstvenih iz srpskog vaterpola, Milici koja ima dva zlata. Hvala Jovana, hvala svima, koji su doneli medalje i onima koji nisu. Za se nadam da čemo u budućnosti graditi šampione, rekao je Vučić.

Podsetimo Srbija je u Tokiju osvojila devet medalja. Tri zlata osvojili su Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti, srebro je u Srbiju doneo Damir Mikec i pet bronzi su osvojili basketaši, odbojkašice, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović i Zurab Datunašvili.

Milica Mandić
foto: Prinstcreen/RTS

Tekvondistkinja Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i u Tokiju devet godinaemotivnim rečima se obratila svim osvajačima devet srpskih medalja, na prijemu kod predsednika države Aleksandra Vučića.

- Za mene su ove igre bile posebne po mnogo stvari, ali najveći utisak su ostavile emocije koje je videla tamo i doživela, i požrtvovanost svakog olimpijca tamo. Negde sam pročitala neko je napisao: Srbija plače zato što je kraj, a oni se smeju, jer je bilo veličanstveno.

- Hvala na podršci koja se osetila svakog momenta u ovom kolektivu -rekla je Mandićeva i dodala da će zauvek biti ponosna što je bila deo ovog tima.

- Hvala svakom članu stručnog tima i medicinskog tima.

- Mislim da smo sa ovih devet medalja opravdali ovo poverenje, a isto tako mislim da je sada vreme da proslavimo - rekla je Mandić.

Predsednik Srbije je tokom dana prokomentarisao je uspeh naših olimpijaca u Tokiju.

- Uglavnom su tokom noći bile utakmice, najteže je bilo 2012. godine, ali sada je bilo lakše zbog radnog vremena. Ovo je takmičenje pojedinaca, ali ono što ga razlikuje je takmičenje nacija. Ono na šta sam posebno ponosan jeste što smo u Londonu delili 4-5 mesto u Lononu, delili smo to mesto sa Bugarskom. Sada smo drugi u regionu, odmah iza Mađara koji su bez konkurencije zbog ulaganja. Ispred Hrvatske smo koji dosta ulaže u sport što je veoma značajan uspeh za nas, što govori koliko ulažemo u sport. Videli smo slabe tačke i gde moramo da ulažemo. Čestitam svi članovima olimpijskog tima, trenerima i svima koji su došli do medalje, ali i onima koji su učestvovali, nije ni lako plasirati se na Olimpijadu. U roku od dva dana biće svima isplaćeno sve kao što je obećano. Sve će biti plaćeno - 70. 000 za zlato, 60. 000 za srebro i 50.000 za bronzu - rekao je Vučić koji je pohvalio olimpijce i dodao kako je u planu dodatno ulaganje u sport u narednom periodu.

- Kreće izgradnja nacionalnog stadiona, velika ulaganja u fudbalsku infrastrukturu su planirana. Bitno je da se fudbal igra izvan Beograda i Novog Sada, po celoj Srbiji. Potrebna nam je liga sa klubovima od Pirota do Loznice. Mnogo ćemo da ulažemo i u ostale sportove - rukomet, odbojka, streljaštvo - rekao je Vučić

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.