ODLAZAK '7 VELIČANSTVENIH' U STILU: Vaterpolo divovi se oprostili od kapice Srbije kao DUPLI olimpijski šampioni!
Foto: Profimedia

neponovljivi

ODLAZAK '7 VELIČANSTVENIH' U STILU: Vaterpolo divovi se oprostili od kapice Srbije kao DUPLI olimpijski šampioni!

Zajedno su osvojil čak 182 medalje za Srbiju

Objavljeno:

Sedam vaterpolista se povlači iz reprezentacije Srbije sa odbranjenom zlatnom olimpijskom medaljom.

Velika pobeda nad Grčkom u finalu OI u Tokiju bila je poslednja utakmica u kapici sa grbom Srbije za žive legende ovog sporta: kapitena Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Milana Aleksića, braću Duška i Gojka Pijetlovića, Stefana Mitrovića i Branislava Mitrovića.

Ovih "sedam veličanstvenih" vaterpolista je zajedno osvojilo čak 182 medalje za Srbiju (Prlainović i Filipović po 33, Duško Pijetlović dve manje, Stefan Mitrović 24, Gojko Pijetlović i Milan Aleksić 23, a Branislav Mitrović 16).

Vaterpolo reprezentacija Srbije, Filip Filipović
foto: Profimedia

Najtrofejniji je Filipović koji je od 2003. bio član seniorske selekcije "delfina" sa koijima ima dva olimpijska zlata i dve bronze, dva zlata, srebro i bronzu sa SP-a, šest titula šampiona Evrope, uz po još jedno srebro i bronzu...

Andrija Prlainović
foto: Profimedia

Blizu su po medaljama i Prlainović i Duško Pijetlović koji su uz Filipa bili među najvećim osloncima tima prethodnih deceniju i po. Aleksić i Stefan Mitrović su se moćnom timu priklučili 2007. i učinili ga još jačim...

Vaterpolo reprezentacija Srbije, Duško Pijetlović
foto: Profimedia

Koliko su i ostali reprezentativci bili motivisani da na najlepši mogući način isprate veliku sedmorku govori izjava Dušana Mandića.

- Ovo dugujemo ovoj sedmorici koji su danas odigrali poslednju utakmicu u njihovim karijerama za Srbiju, bili si mu braća i očevi, hvala im svima, idu u večnost. Hvala im puno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.