POLICAJCU OLIMPIJSKOM ŠAMPIONU ŽIVOT SE MENJA IZ KORENA: Zaradiće milione posle zlata u sprintu!
Foto: Profimedia

sve je iznenadio

POLICAJCU OLIMPIJSKOM ŠAMPIONU ŽIVOT SE MENJA IZ KORENA: Zaradiće milione posle zlata u sprintu!

Džejkobsu je majka Italijanka, ali otac je nekadašnji američki vojnik čije puno ime najbrži čovek sveta nosi

Objavljeno:

Lamont Marsel Džejkobs je stigao do uspeha koji mu potpuno zasluženo garantuje mesto u istoriji italijanskog sporta i Olimpijskih igara.

Džejkobs je u Tokiju uvek glamuroznu trku na 100 metara pretrčao za 9.80 sekundi, stigao do zlata i preko noći postao svetska zvezda što će mu promeniti život, a kako kaže još nije svestan da je "najbrži čovek na svetu".

Ovaj 26-godišnjak je angažovan u sportskoj grupi državne policije pod nazivom Fjame Oro i obično zarađuje 1.300 evra mesečno.

Međutim, zbog podviga ostvarenog na Olimpijskim igrama Italijan će preko noći postati milioner jer će mu prema računici stručnjaka za marketing zlato doneti zaradu od 5 miliona evra.

Marsel Džejkobs
foto: EPA/Franck Robichon

U narednom periodu najpoznatiji brendovi će želeti da Džejkobs postane njihov zaštitni znak, verovatno će potpisati ugovor i sa kompanijama za zdravu ishranu, a da se ne pominju česta gostovanja na televiziji.

Kada je u pitanju nagradni fond OI, zlatna medalja u Tokiju vredi 180 huiljada, srebro 90 hiljada, a bronza 60 hiljada evra.

Inače, Džejkobsu je majka Italijanka, ali otac je nekadašnji američki vojnik čije puno ime atletičar nosi. Roditelji su mu se upoznali kada su imali samo 18, odnosno 16 godina, a Džejkobs Stariji služio vojsku u Italiji.

Marsel Džejkobs
foto: Profimedia

Venčali su se i preselili u Teksas gde je tri godine kasnije Džejkobs Mlađi rođen. Ali, samo tri nedelje kasnije, otac mu je premešten u Koreju, a majka se sa njim vratila u Italiju. Ubrzo su se razišli.

Marsel sem u sprintu nastupa i u skoku udalj, a talenat i brzinu je prvi primetio njegov trener fudbala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.