ZBOG NJIH SU SRPSKI BASKETAŠI OSTALI BEZ FINALA U TOKIJU: Oni su DIREKTNI krivci!
Foto: Profimedia

bili su kao u transu

ZBOG NJIH SU SRPSKI BASKETAŠI OSTALI BEZ FINALA U TOKIJU: Oni su DIREKTNI krivci!

Svi su bili šokirani, činjenica je da naše nije hteo šut, a da je ruski tim pogađao sve i svašta, ali najviše su razliku pravila dva igrača

Objavljeno:

Samo dan nakon što su pregazili Rusiju u poslednjem kolu grupne faze (21:10), basketaši Srbije su se sastali sa istim rivalom u polufinalu, a svi su očekivali isti ishod.

Očigledno i sam srpski tim, čiji su članovi posle priznali da pristup meču nije bio pravi. Rezultat jeste bio isti kao i u prethodnom duelu dva tima, ali u korist Rusije!

Svi su bili šokirani, činjenica je da naše nije hteo šut, a da je ruski tim pogađao sve i svašta, ali najviše su razliku pravila dva igrača.

Prvo mislimo na Aleksandra Zujeva, najboljeg ruskog igrača koji je ubacio čak 11 poena svoje reprezentacije (od toga četri dvojke!), ali i onog koji je iznenadio svojom partijom.

Basket reprezentacija Rusije, Aleksandr Zujev
foto: Profimedia

Ilija Karpenkov se na FIBA svetskoj rang listi nalazi tek na 93. mestu, a četvrti je najbolji Rus, ali je olimpijski turnir odigrao fenomenalno. Imao je na kraju 51 poen u 10 utakmica.

Snažni Karpenkov (204 cm, 126 kg) je protiv Srbije imao pet poena uz samo jedan promašaj (pod faulom), šest skokova, jednu blokadu i jednu asistenciju.

Basket reprezentacija Rusije, Ilija Karpenkov
foto: Profimedia

Iako krupan, odlično se kretao i dominirao reketom, ali i zatvarao šut Bulutu i drugovima ili ih terao na teške pokušaje koji su nažalost uglavnom rezultirali promašajima.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.