BARJAKTAR TONGE PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Telo mu se SIJA, dobio je i čokoladnog DUPLIKATA! (FOTO)
Pita Taufatofue, Foto: Profimedia

pogledajte ih dobro

BARJAKTAR TONGE PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Telo mu se SIJA, dobio je i čokoladnog DUPLIKATA! (FOTO)

On je bio tradicionalno nauljan bez majice, pa su njegovi mišići došli do izražaja

Objavljeno: 15:21h

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara podstakla nas je da se prisetimo glavne zvezde prethodne ceremonije,barjaktara Tonge, Pite Taufatofue, koji je postao hit u celom svetu zbog svog stajlinga.

On je bio tradicionalno nauljan bez majice, pa su njegovi mišići došli do izražaja. Žene širom sveta "odlepile" su na njega, a on je stekao veliku slavu zbog nauljanog mišićavog torza.

Iako se nije proslavio na Igrama i poražen je u svojoj prvoj borbi, gde ga je demolirao Iranac Sajad Mardani sa 16:1, Taufatofua je ostao tokom čitavih Olimpijskih igara u Riju i bio je proglašen za "kralja parade" na ceremoniji zatvaranja Igara, gde je takođe bio prisutan.

Taufatofui se "osladilo" učešće na Olimpijskim igrama, pa je 2016. godine počeo da trenira za Zimske olimpijske igre, gde je trenirao nordijsko skijanje, a bio je zvezda i ceremonije otvaraja Zimskih igara u Pjongčangu, gde je uspomenu i fotku s njim htela i jedna od najlepših sportistkinja sveta i najveća zvezda skijanja - Amerikanka Lindzi Von.

Tongo, Olimpijski tim Tonga, Olimpijske igre u Tokiju, Pita Taufatofua
foto: Profimedia

Iako je na otvaranju Igara temperatura bila izuzetno niska, dok su se ostali takmičari obukli u zimsku opremu, Taufatofua je ostao veran tradiciji, pa je bez majice nosio barjak Tonge kao jedini predstavnik svoje zemlje.

Taufatofua se nakon Zimskih olimpijskih igara odlučio i da trenira kajak, ali na Olimpijske igre u Tokiju ipak je stigao tako što će se takmičiti u svom osnovnom sportu - tekvondou, u disciplini do 80 kilograma.

Rio Rii, Vanuatu, Olimpijske igre u Tokiju
foto: Profimedia

On je imao teško detinjstvo, odrastao je sa roditeljima i šestoro braće i sestara u kući s jednim kupatilom, koja je uništena u jednoj oluji. Zato je danas Taufatofua i ambasador UNICEF-a i radi na pomaganju beskućnicima, kao i mališanima koji nemaju svoj dom, kojima pomaže da unaprede svoje sportske veštine. Takođe je i veliki ambasador zaštite životne sredine i aktivista pokreta za zaustavljanje globalnog zagrevanja.

Interesantno je da ima i inžinjersku diplomu, kao i da je 2016. godine uradio master rad.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.