SEBIĆ I STEFANOVIĆ OČEKUJU MNOGO BOLJE REZULTATE NA OVIM IGRAMA: "Iskustvo iz Ria je velika prednost u Tokiju"!
Foto: Streljački savez Srbije

SREĆNO

SEBIĆ I STEFANOVIĆ OČEKUJU MNOGO BOLJE REZULTATE NA OVIM IGRAMA: "Iskustvo iz Ria je velika prednost u Tokiju"!

Sebić će na Igrama, osim u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnom i malokalibarskom puškom, gadjati i u miksu vazdušnim oružjem, u paru sa Sanjom Vukašinović

Objavljeno:

Strelci Milenko Sebić i Milutin Stefanović predstavljaće Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini puška.

Obojici će predstojeće Olimpijske igre biti druge u karijeri, posle učešća na takmičenju u Rio de Žaneriu 2016. godine.

Stefanović je na olimpijskom debiju osvojio 12. mesto vazdušnom puškom. On se u Rio de Žaneiru takmičio samo u jednoj disciplini, a u Tokiju će tri puta izaći na vatrenu liniju, pošto će osim vazdušnom, gadjati i malokalbarskom puškom iz trostava, kao i u miksu vazdušnom puškom sa Andreom Arsović.

- Iskustvo iz Rija je moja velika prednost pred Tokio. Upoznao sam sve specifičnosti Olimpijskih igara, prednosti i mane koje nosi to takmičenje. Igre su samo jedno takmičenje u nizu sa fenomenalnom organizacijom i nisu nikakav bauk - rekao je Stefanović, preneo je Streljački savez.

On je naveo da je potrebno dobro se pripremiti fizički i psihički i da ne treba praviti veliku pompu od Olimpijskih igara, bez obzira na sve specifičnosti koje nose.

- Sve što Olimpijske igre nose dolazi tek posle ostvarenja nekog dobrog rezultata. Sve do tada, sportista treba da bude priseban, čvrsto na zemlji i da se koncentriše na ono što treba da radi, a to je u mom slučaju tehnika gadjanja - dodao je Stefanović.

Stefanović je dugo bio specijalista za vazdušnu pušku, ali je kvotu za Olimpijske igre izborio gadjajući malokalibarskom puškom, na Svetskom kupu u Minhenu 2019.

- U ovom trenutku obe discipline gadjam podjednako dobro. Zadovoljan sam formom. Drago mi je što sam, posle par godina, uspeo da 'probijem' mali kalibar i da i ovim oružjem dodjem do dobrih rezultata i forme. Uz više disciplina u kojima ću nastupati na ovim Igrama, imaću više šanse da dodjem do finala i potencijalnog odličja - rekao je Stefanović.

Milenko Sebić je u Rio de Žaneiru gadjao u tri discipline, vazdušnom puškom, malokalibarskom puškom iz trostava i malokalibarskom puškom iz ležećeg stava. Na takmičenju u trostavu je zauzeo 11. mesto, a samo dva kruga su ga delila od finala.

Olimpijsku vizu izborio je vazdušnom puškom i to na poslednjem kvalifikacionom takmičenju – Evropskom prvenstvu u Osijeku u maju, kada je osvojio peto mesto. Nekoliko dana kasnije stigao je i do pete pozicije u trostavu.

On je rekao da je istim tempom trenirao i vazdušnom i malokalibarskom puškom, kada je saznao da će posle pauze zbog pandemije Evropska prvenstva vazdušnim i malokalibarskim oružjem biti održana zajedno, pošto je imao dve prilike za olimpijsku normu.

- Ceo pripremni period sam postizao vrlo dobra ostvarenja na vazdušnoj pušci. U Osijeku sam postigao rezultat na nivou onih koje sam ostvarivao na domaćim zvaničnim i pripremnim takmičenjima. Uz neke male modifikacije uspeo sam da napravim isti osećaj kao i u gadjanju malokalibarskom puškom što je dalo željeni rezultat - naveo je Sebić.

On je na finalu Kupa Srbije postigao odličan rezultat u trostavu u kvalifikacijama, a zatim je u finalu oborio i vlastiti državni rekord finala.

- Imao sam veliku želju da ove godine oborim rekord. Na treninzima sam postizao rezultate bolje od rekorda, ali nikako nisam uspeo da to prenesem i na takmičenja. Najzad, u poslednjoj proveri pred Tokio sam i u tome uspeo. Cele sezone gadjam solidno u obe discipline. Mnogo sam se borio da odem na Olimpijske igre i uspeo. Sad mi je cilj da u Tokiju uživam u gadjanju u svim disciplinama, a kad uživam mogu da pružim maksimum - naveo je.

Sebić će na Igrama, osim u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnom i malokalibarskom puškom, gadjati i u miksu vazdušnim oružjem, u paru sa Sanjom Vukašinović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.