STRELCI IZ 100 ZEMALJA: Iz Srbije sedmoro!
Foto: Streljački savez Srbije

Tokio 2020

STRELCI IZ 100 ZEMALJA: Iz Srbije sedmoro!

Streljački turnir počinje 24. jula, a prvog dana Srbiju će predstavljati Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Damir Mikec.

Objavljeno:

Za učešće na streljačkom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju prijavljeno je 356 strelaca iz tačno 100 zemalja, saopštila je Svetska streljačka federacija.

Pre pet godina u Rio de Žaneiru nadmetali su se strelci iz 97 zemalja, iako je broj učesnika bio veći - 390.

U međuvremenu, maksimalan broj učesnika streljačkog turnira je ograničen na 360, a četiri kvote su ovaj put ostale neraspoređe.

Strelci iz 84 zemlje su kroz kvalifikacije izborili vize za Tokio, dok je 16 država, koje nisu imale takmičare sa kvotama, dobilo po jednu specijalnu pozivnicu.

Srbiju će na OI predstavljati sedmoro reprezentativaca: Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović, Jasmina Milovanović (obe vazdušni i MK sport pištolj), Andrea Arsović, Sanja Vukašinović (obe vazdušna i MK puška trostav), Milenko Sebić i Milutin Stefanović (obojica vazdušna i MK puška trostav).

Naša zemlja će na OI imati tri mešovita para - jedan vazdušnim pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec) i dva vazdušnom puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

S obzirom da ima dosta strelaca koji se takmiče u dve discipline, broj nastupa je veći od broja pojedinaca koji stižu na Igre.

Po broju olimpijskih kvota Srbija je u samom vrhu, a kada je reč o evropskim zemljama, samo pet država ima više kvalifikovanih sportista od Srbije.

Streljački turnir počinje 24. jula, a prvog dana Srbiju će predstavljati Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Damir Mikec.

Drugog dana takmičiće se Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Milutin Stefanović i Milenko Sebić.

U ponedeljak, 26. jula niko od srpskih strelaca ne izlazi za vatrenu liniju, a 27. jul je rezervisan za takmičenja meddovitih parova pištoljem (Arunović/Mikec) i puškom (Arsović/Stefanović i Vukašinović/Sebić).

Sreda, 28. jul za srpske strelce je slobodan dan, što se tiče takmičenja, a dan kasnije Zorana Arunović i Jasmina Milovanović će učestvovati u prvoj polovini kvalifikacija MK sport pištoljem (precizna paljba).

Druga polovina (brza paljba) i finale su dan kasnije.

U subotu 31. jula, Arsovićeva i Vukašinovićeva će se takmičiti u gađanju MK puškom iz trostava, a poslednjeg dana streljačkog turnira, 2.avgusta, Sebić i Stefanović će nadmetati u trostavu.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.