SRPSKI STRELCI SU UVEK KONKURETNI ZA ZLATO: "Izuzetno je važno što će sa nama biti i sportski psiholog"!
Foto: Streljački savez Srbije

tačno

SRPSKI STRELCI SU UVEK KONKURETNI ZA ZLATO: "Izuzetno je važno što će sa nama biti i sportski psiholog"!

Sreća pa ću imati četiri treninga pred takmičenje na kojima ću biti u prilici da se prilagodim na uslove

Objavljeno:

Gotovo uvek su se sa OI srpski strelci vraćali sa najmanje jednom medaljom oko vrata. Zato nacija očekuje sličan epilog i u Tokiju, gde će nas predstavljati sjajna sedmorka. Za Andreu Arsović i Damira Mikeca će ovo biti treći, odnosno četvrti nastup na najvećoj smotri sportista, po čemu su jedni od najiskusnijih u našem olimpijskom timu.

- Vrlo sam zadovoljna pripremnim periodom koji je iza mene. Rezultate koje sam pravila su mi dali "krila" pred put za Tokio. Jedan period sam trenirala u Kragujevcu, dok sam pripreme finiširala u Beogradu. Na meni je da to sprovedem u delo, sreća pa ću imati četiri treninga pred takmičenje na kojima ću biti u prilici da se prilagodim na uslove i, pre svega, vlažnost vazduha koji je potpuno drugačiji u odnosu na Srbiju - istakla je Arsovićeva, za "Novosti", koja će se takmičiti u disciplini vazdušna puška.

Andrea na "vatrenu liniju" prvo izlazi 24. jula u pojedinačnoj konkurenciji, zatim dva dana kasnije u miksu sa Milutinom Stefanovićem, dok je 31. jula očekuje MK puška trostav.

- Izuzetno mi je važno to što je u Tokiju i sportski psiholog, koji radi i sa ostalim članovima našeg tima. Sa te strane će razgovor sa njom i trenerom Donevićem pred nastup biti krucijalan. Takođe, ono što radim pred svako takmičenje jeste ta neka vizuelizacija koja mi pomaže da se koncentrišem i opustim. Konkurencija je izuzetno jaka, 30 takmičarki od kojih je svaka konkurentna za ulazak u finale i osvajanje odličja - podvukla je Andrea.

Mikec, koji će se takmičiti u disciplini vazdušni pištolj (24. jul pojedinačno, 27. miks), takođe ističe da će nijanse odlučivati.

- Stvarno može svašta da se desi, pogotovo u miksu gde ćemo imati veoma mali broj metaka - 20 po strelcu. Mnogo je tu faktora i pritisaka. Verujem u sebe i svoj kvalitet, dobro smo se pripremali, uz podršku Ministarstva i OKS, tako da se nadam najboljem - zaključio je momak iz Splita.

- Izazov je sama činjenica to što će Igre biti drugačije nego ranije. Nadam se da korona neće previše pokvariti sam doživljaj i boravak u Selu. Ipak, moramo biti zahvalni što se takmičenje uopšte održava, ali takođe i odgovorni kako se ne bi zarazili, jer bismo time ceo petogodišnji rad "bacili u vodu" - naglasio je Mikec.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.