NIKAD TEŽA BORBA ZA ZLATO U VATERPOLU: Aleksić - Nadamo se najboljem, ali idemo iz utakmice u utakmicu!
Foto: Starsport©

Tokio 2020

NIKAD TEŽA BORBA ZA ZLATO U VATERPOLU: Aleksić - Nadamo se najboljem, ali idemo iz utakmice u utakmicu!

Naša selekcija nije veliki favorit, kao uoči Rija. Uostalom, na poslednjim EP 2020. u Budimpešti bila je peta

Objavljeno:

Trofejni vaterpolista Milan Aleksić je uoči današnjeg puta za Kašivazaki, gde će se reprezentacija pripremati do dolaska u Tokio, naglasio da moraju da razmišljaju od utakmice do utakmice, kao i da pet, šest selekcije juri zlatni medalju.

- Sada sam fokusiran na turnir, tako da i ne razmišljam o rastanku. Očekuje nas jedan spektakl, sve ide svojim tokom, mi stariji smo dovoljno dugo zajedno, ono što je dobro po meni je da smo i dalje na nivou koji zaslužuje reprezentacija Srbije. Smatram da treba da idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo pričati o tome kada se vratimo - naglašava Aleksić.

Olimpijski pobednici su u paklenoj grupi sa: Špancima, Hrvatima, Crnogorcima, Australijancima i Kazahstancima. Četiri selekcije idu u nokaut fazu.

- Svakog puta pričamo o tome, ali sada je grupa stvarno veoma jaka. Igraćemo više derbija, ali biće to i prilika da saznamo ko je u kakvom stanju. Mislim da je olimpijski turnir jedan od najjačih poslednjih godina, tako da bi trebalo ići iz meča u meč, iz dana i dan, iz treninga u trening, pripremati se postepeno korak po korak - ističe Aleksić.

Naša selekcija nije veliki favorit, kao uoči Rija. Uostalom, na poslednjim EP 2020. u Budimpešti bila je peta. - Mislim da su pet, šest ekipa konkurenti za tri medalje, tako da će biti izuzetno zanimljivo - kaže naš as.

Trofejni bek podseća da su ambicije vaterpolista i u Tokiju najviše:

- Naše ambicije se znaju, da se ne ponavljam, ali mislim da je mnogo daleko da već sada razmišljamo o finalu. Daćemo sve od sebe, trenirali smo cele godine, naporno radili ovog leta, kako bismo došli do samog kraja. Dokle ćemo stići, videćemo. Sigurno ćemo biti posvećeni kao nekoliko godina unazad.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.