DEJAN SAVIĆ GOVORIO MALO O VATERPOLU, PA SE DOTAKAO I ĐOKOVIĆA: "Novak ispisuje stranice istorije, neverovatan je"!
Foto: Vaterpolo savez Srbije

lepo rečeno

DEJAN SAVIĆ GOVORIO MALO O VATERPOLU, PA SE DOTAKAO I ĐOKOVIĆA: "Novak ispisuje stranice istorije, neverovatan je"!

Moram da priznam, sa tačke gledišta vaterpola, navijači jesu bitni

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Srbije ušla je u završne pripreme pred odlazak na Olimpijske igre u Tokio gde će pokušati da se domogne još jedne medalje - po mogućstvu one najsjajnije!

Delfini u Japan putuju 15. jula, prvi meč protiv Španije igraju deset dana kasnije, a srpska javnost je ubeđena da će se izabranici Dejana Savića vratiti kući barem sa jednom medaljom koju su, kroz određene kalkulacije, mnogi već upisali.

- Ne moramo ni da se spremamo kada smo već upisani da ćemo osvojiti medalju - rekao je Savić kroz osmeh za Telegraf, nakon ceremonije potpisa trogodišnjeg ugovora između VSS i UNIQA osiguranja:

- Sto puta smo ponovili i rekli da smo mi sami sebi najveći protivnici. Ne obraćamo toliko pažnju na pritiske koji nam se nameću, u suštini sve zavisi od pritiska koji sami sebi pravimo. Olimpijske igre su specifično takmičenje gde, sem pishofizičke spremen, postoji i nešpto drugo gde se vodi važnost takmičenja i svega onoga čemu sportista teži, a to su uvek bile i ostaće olimpijske medalje.

Dejan Savić
foto: EPA/Antonio Bat

Upitan koliko mu je teško da "prelomi" kada je u pitanju konačan spisak, Savić je rekao:

- To je najteži posao. Ne samo moj, već i svakog trenera. Ali jednostavno, to je deo igre i koliko god bude teško, mora se stisnuti petlja, imati hrabrosti i sve to uraditi.

Olimpijske igre će ove godne biti specifične, jer su organizatori definitivno doneli odluku da u Tokiju neće biti navijača, ali Savića to baš nešto i ne "pogađa."

- Moram da priznam, sa tačke gledišta vaterpola, navijači jesu bitni - to je normalno. Ali ne učestvuju toliko na velikim takmičenjima gde ekipa nije domaćin. nema toliku važnost kao u fudbalu, košarci i nekim drugiom sportovima. I mislim da je to hendikep OI i organizatora. Što se vaterpola tiče, to i nije neki hendikep. Možda je i bolje, jer će igrači onda bolje da čuju trenera

Upravo zbog tih rigoroznih pravila i nedostatka navijača Novak Đoković je u nedelju izjavio da se premišlja da li će ići u Tokio, a Savić ističe da je to samo njegova odluka i da mora da se poštuje.

Dejan Savić
foto: Starsport©

- On će da sagleda svoju celokupnu situaciju i mislim da šta god odluči niko ne sme i nema pravo da ga kritikuje. Pogotovo ako se pogleda da skoro svi sportovi nisu imali velika takmičenmja, a one je već odradio tri Grend slema. Mislim da je njegova odlauka koja bi, pre svega, trebalo da se poštuje - rekao je selektor Delfina, te se osvrnuo na Vimbldon:

- Mislim da je svaki komentar već viđen i već se čulo. Definitivno čovek koji ispiusuje stranice istorije, odnosno nikako da stavi tačku jer njegova sportska, životna knjiha velikom brzinom raste i širi se. On je pozitivan primer za sve i siguarn sam da je ovim rekordom postigao ne samo da bude najveći teniser sveta nego najveći sportista na svetu ikada. Već smo govorili da individualni i kolektivni sport se razlikuju u mnogo čemu, ali taj njegov psihološki momenat i sportski karakter su neverovatni i neviđeni do sada.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.